Inspiration til oplevelser ved Vesterhavet - for hele familien

Læs  St. Bededags- og Kr. Himmelfartsavisen her

Artikel
09-05-2017

Akvareludstilling på Galleri Munken

Træd ind i et sanseligt univers og mød vestkysten og verden udenfor.

 

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Arkitekterne Anna Brix Studsholt og Jørgen Ussing går sommeren i møde med deres akvareludstilling på Galleri Munken fra den 14. maj til 25. juni 2017. Der er fernisering søndag den 14. maj kl. 14.00, hvor alle er velkomne.

For Anna og Jørgen er akvarelmaleriet blevet en passion. De holder både af akvarellens udfordringer og muligheder. Lyset, letheden og transparensen er noget akvarellen kan, og det der distancerer den fra olie- og akrylmaleri.

- Udstillingen på Galleri Munken tager afsæt i vores egen kyst og bevæger sig trinvist væk. Til det nære hører Løkken, Blokhus og livet langs Vesterhavet fra Hanstholm til Skagen.  Der er også motiver fra det øvrige Danmark, Nordsøen og Middelhavet. Verden uden for Europa er bl.a. belyst med rejseskitser og en række studier af mennesker i miljø, fortæller de.

Det er lyset i mange afskygninger, der binder udstillingen sammen. Fra de flotte glimt i våde fladfisk til solen, der skinner på de hvide badehuse. Selvom Anna og Jørgen maler forskelligt, er lyset et varemærke i begges billeder. For tiden maler Jørgen fisk, tang, skure og havnemiljøer under temaet KYST. Anna maler SKURE i alle afskygninger, fra redskabsskure over badehuse og ishuse til ydmyge boliger på pæle i Fjernøsten.

Udstillingen har åbent torsdag til søndag fra kl. 11.00 til 17.00. 

 

Læs flere nyheder