Inspiration til oplevelser ved Vesterhavet - for hele familien

Læs Sommeravis 4 her

Artikel
27-07-2017

Det sker: Blokhus igen på vingerne

Der vil være livlig aktivitet og dybe brummende lyde fra propelfly i luften over Blokhus i weekenden 26. – 27. august 2017.

Der vil være livlig aktivitet og dybe brummende lyde fra propelfly i luften over Blokhus i weekenden 26. – 27. august, når Erhvervsforeningen Destination Blokhus i samarbejde med Visit Jammerbugten for 2. gang afvikler ”Blokhus Fly-In”.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Det sker

Allerede fra lørdag den 26. august vil der være masser af aktivitet i Blokhus, når byens Torv bliver forvandlet til en udstillingsplads med ”alt godt fra luften”. Her kan blandt andet nævnes svævefly, droner, faldskærm og meget mere. Der vil dagen igennem være musikalsk underholdning samt forskellige aktiviteter for hele familien. Desuden vil der lørdag være mulighed for at købe en helikoptertur over Blokhus.

Landing på Blokhus strand

Søndag den 27. august vil der allerede fra morgenstunden være aktivitet på stranden, når Forsvarets Zulu Team klargør landingsbanen, så Flyvevåbnets eget træningsfly af typen T-17 kan indtage Blokhus Strand i forbindelse med Blokhus Fly-In.  Kl. ca. 12.30 vil faldskærmsudspringere fra Nordjysk Faldskærms Klub kaste sig ud fra 5.000 fods højde og med stor præcision lande på stranden, hvis vindforholdende tillader det. - Dernæst vil 20 forskelligartede fly et efter et lande på stranden. Det er ikke alle og enhver, der uden videre kan lande på stranden og de 20 fly, man kan opleve, er alle specielt udvalgt og inviterede til lejligheden. Denne del af Blokhus Fly-In er organiseret sammen med Motorflyveklubben Himmerland der er en del Luftsportscenter Vesthimmerland samt Vetranflyklubben Strut Nordjylland, fortæller Jannie Ratke O’Connor fra Visitjammerbugten. En af de rutinerede piloter der lander på stranden er den tidligere SAS pilot Kræn Hjortlund, der også er med i arbejdsgruppen bag Blokhus Fly-In. Kræn fortæller: -Det er noget helt særligt at få tilladelse til at lande på stranden så tæt på vandet og forholdene skal være helt optimale for at det kan lade sig gøre, for det er noget af en udfordring. Kræn Hjortlund vil på dagen være ansvarlig for at holde øjne med strandens beskaffenhed ligesom han har opgaven som ”flyveleder” hvor han via radiokontakt vil dirigere flyene ved landing og takeoff. Kræn Hjortlund flyver i et fly af typen RV-8, som han selv har bygget.

Der vil være flere forskellige former for fly - fra svævefly til gyrokoptere og fra veteranfly til hjemmebyggede fly der lander på stranden. For de rutinerede flyveentusiaster og deres fly er det en hel særlig og speciel oplevelse og meget anderledes oplevelse at lande netop på stranden forsætter Kræn Hjortslund.

Snak med piloterne

Kl 14 på dagen er der officiel modtagelse af Borgmester Mogens Gade og der bliver herefter mulighed for at kigge nærmere på de flotte og spændende fly samt få en snak med piloterne.  Kl 15.30 er der takeoff fra Stranden, hvor flyene et efter et vil komme på vingerne og ”vinke” farvel og på gensyn til Blokhus.  Dagen igennem vil Air Transport Wing Aalborg være repræsenteret med en stand på Stranden, hvor der vil blive fremvist forskellige effekter fra hverdagen i Air Transport Wing Aalborg, hvoraf

flere kan prøves. Desuden vil der være mulighed for at vinde en tur i et Hercules fly, der er forsvarets største transport fly.  Vejrforholdene er naturligvis den helt afgørende faktor for afviklingen af Fly-In, da vind på mere end 5m/sek kan gøre det yderst svært at lande på stranden. Arrangørene bag Blokhus Fly-In håber derfor på godt vejr til lejligheden.

Læs flere nyheder