Inspiration til oplevelser ved Vesterhavet - for hele familien

Læs  St. Bededags- og Kr. Himmelfartsavisen her

Artikel
09-05-2017

Magisk og eventyrlig åbningsindvielse af 5. sæson i Skulpturparken Blokhus

Lørdag den 13. maj 2017 kl. 11.00 indbyder Skulpturparken Blokhus til stor festlig åbningsindvielse og fernisering.
Foto fra åbningsindvielse 2016

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Traditionen tro klipper borgmester Mogens Gade, sammen med direktør John Andersen, den røde snor, og holder årets åbningstale til den store og festlige åbningsindvielse d. 13. maj. Igen i år står Brovst Pigegarde for de musikalske indslag på den store dag, hvor der igen i år er meget og fejre.

Der er meget at fejre
Skulpturparken Blokhus er igen i år fyldt med unikke kunstværker for millioner af kroner, nogle fra tidligere sæsoner, men også rigtig mange nye skulpturer. Bl.a. opfører 20 internationale skulptører i perioden frem til d. 13. maj 4-6 meter store sandskulpturer og fiberbetonskulpturer under årets tema ”Magiske Eventyr”. – V åbnede d. 6. maj, og vi har igen i år givet vores gæster mulighed for også at komme at se, mens skulptørerne arbejder. Processen er enormt spændende, fortæller indehaver John Andersen.

Skulpturparken Blokhus er på over 20.000 m2, og har Danmarks måske nok største skulpturudstilling med kunstværker udført i materialer som sand, træ, sten, granit, beton, metal og bronze. Udover de mange udendørs kunstværker, byder Skulpturparken også på spændende sansehaver, smuk beplantning og en række af sjove aktiviteter for både børn og voksne - Som noget helt nyt er der blevet tilført flere børneredskaber, flere planter og vi har også opført et smukt klassisk orangeri på 200 m2 med mange forskellige planter og blomster samt borde/stole til 144 gæster som uanset vind og vejr vil kunne nyde udsigten til hele Skulpturparken, fortæller John.

Skulpturparken Blokhus forventer at de foregående års mellem 50-70.000 besøgende, med de mange nye ekstra tiltag senere i år, måske vil kunne nå helt op på 100.000 besøgende. - Vi ser frem til give gæsterne en storslået og sanselig oplevelse for hele familien ; med hygge, sjov og dejligt samvær i naturskønne omgivelser med kunst i verdensklasse, fortæller John og tilføjer: - I Kulturhusets café kan der købes mad, drikke, kaffe og kage som kan nydes ude eller inde, men man har også mulighed for at medbringe madkurven hjemmefra. Har man om søndagen bestilt bord, kan man også nyde Kulturhusets anerkendte store søndagsbuffet med over 30 forskellige retter, forklarer John Andersen.

Skulpturparken Blokhus har åbent dagligt kl.10-17 allerede fra den 6. maj, hvor man kan følge de 20 internationale kunstnere arbejde med udforme de mega store sandskulpturer og betonskulpturer, som de gerne skulle kunne lægge sidste hånd på til den officielle åbningsindvielse den 13. maj kl. 11:00.

 

Set & sket:

5 ud af 5 skulpturer

En stor del af parkens besøgende er børn, så selvfølgelig skulle alle de børnevenlige faciliteter igen i år både testes og bedømmes af de mange børn fra Hune Naturbørnehave inden åbningen d. 6. maj. Med krudt og energi stod de alle klar til at indtage parken, som stod indbydende til leg og hygge under en varm forårssol.

Efter et grundigt tjek på skulpturerne, den ”berømte” sandkasse, legeområderne og de nye legeredskaber fik de i år ekstra stort fokus de øvrige skulpturer som de synes var ”mægtige”.  – Det er altid en fornøjelse for børnene at komme ind og besøge parken. De var så stolte over, at de kunne være de første der skulle teste parken igen, fortalte børnehaveleder Søren Kjeldsen. - Den er godkendt, blev der bl.a. svaret, da vi spurgte om, hvad de syntes om parkens mange børneaktiviteter. Der var stor enighed om, at den igen i år fik 5 ud af 5 skulpturer. 

Læs flere nyheder