Aabybro

202 svømmere til succesfuldt mesterskab i Aabybro

Uroen i vandet har knapt lagt sig i DGI-Huset Aabybro efter at Dansk Svømmeunion og Aabybro Svømmeklub i den forgangne weekend 1. april til 3. april har afholdt Vestdansk Årgangsmesterskab, i daglig tale blandt svømmerne også kaldet VÅM.

Jylland og Fyn
Mesterskabet samlede svømmere fra Jylland og Fyn og blev samtidigt afholdt i Haderslev for de yngste svømmere.
I Aabybro har der deltaget de bedste piger i årgangen 2008-2009 samt de bedste drenge i årgang 2007-2008. Der er blevet kæmpet om medaljer i alle svømmearter, frisvømning, butterfly, brystsvømning, rygcrawl og i medley, hvor man kombinerer de enkelte discipliner. For at kvalificere sig til mesterskabet kræves det, at svømmerne har opnået skrappe kvalifikationstider forinden.

9 svømmere fra Aabybro
Mesterskabet er opdelt som en medley-kombinationskonkurrence, hvor i alt deltog 202 svømmere plus ledere og trænere fra 36 forskellige klubber.
Aabybro var ved stævnet i Aabybro repræsenteret med 9 svømmere, heraf var 4 svømmere kvalificeret individuelt til stævnet og de resterende var udtaget til holdkap. De formåede alle at sikre nogle gode tider, der hovedsageligt var nye personlige rekorder.
Det er en træt, men meget stolt og glad cheftræner for Aabybro Svømmeklub, Stefan Stenberg Sørensen, der ser tilbage på et meget vellykket stævne.
– Vi har fået rigtig meget ros for afholdelsen af mesterskabet fra de enkelte klubber, og det er vi selvfølgelig meget glade for. Det har krævet meget forberedelse og det har båret frugt, fortæller han.

Masser af rekorder
Når man ser på statistikken, har der været ekstremt hurtig svømning i weekenden – flere end 80 pct. af alle svømmere satte personlige rekorder, og mange af dem var store personlige rekorder.
– Forholdene har været helt optimale og de nye Omega-skamler med track-start, skiftekontrol, tyvstartskontrol og rygstartsbøjler har virkelig højnet stævnets kvalitet. Det samtidigt med at der har deltaget store profiler, der er danske mestre i deres årgang og har presset de mange svømmere til at performe, fortæller han.

Et stort stævne
Grundet corona er det flere år siden, Aabybro svømmeklub har afholdt et så stort stævne, så klubben var selvfølgelig spændte på, om ”hele maskineriet” kom til at køre lige så velsmurt som tidligere.
– Samtidig er vi også heldige, at der er kommet mange nye ansigter til i klubben, både i bestyrelsen, trænergruppen og forældregruppen, fortsætter cheftræneren, der samtidigt var stævneleder i denne weekend.

En stor tak
I alt var 40 frivillige i gang.
– Et så stort stævne kræver lang tids forberedelse og planlægning, og i bestyrelsen vil vi gerne rette en kæmpe tak til alle, der har hjulpet, både med planlægning, forberedelse af skolen til indkvartering, i køkkenet med servering af mad, i stævnesekretariatet og i selve svømmehallen. Der er udført et meget stort arbejde af egne konkurrence-svømmere, tidligere svømmere, forældre, trænere og alle andre hjælpere.

Læs om fantastiske oplevelser og events