Blokhus

– 2020 bliver et år, jeg aldrig vil glemme

Af Lone Hejlskov
Kommunikationsansvarlig, Sol og Strand
Tidl. Journalist NORDJYSKE Medier
Tidl. Studievært og jourhavende, 24NORDJYSKE


Det blev et år, hvor vi måske ikke fik det, vi drømte om men hvor vi til gengæld lærte at værdsætte det, vi har, og vi blev bevidste om ikke at tage noget for givet.
Det blev et år, hvor begrebet ”plejer” blev erstattet med plejede.
Det er et år, som jeg føler er fløjet af sted – måske fordi jeg hele tiden har følt mig i en venteposition og håbet på, at ”lige om lidt bliver det bedre”.
Jeg har lært at sætte pris på naturen og har genopdaget, at Danmark er et herligt ferieland med masser af smuk natur, kulturelle oplevelser, hyggelige spisesteder og rummer et rigt udbud af vandre- og cykelruter.
For mit vedkommende blev året indledt med en 60-års fødselsdag i San Diego, og det blev min sidste udlandsrejse i år, for kort tid efter vores hjemkomst ramte pandemien os.

Lukket for udlandet
Professionelt fik covid-19 stor betydning for mit arbejde som kommunikationsansvarlig hos Sol og Strand, hvor vi – i første omgang – fra 11. marts til 15. juni ikke kunne byde udenlandske gæster velkommen i et dansk sommerhus og igen her i efteråret, hvor de danske grænser er lukket for udenlandske gæster med undtagelse af gæster fra grænselandet, som fortsat kan tage på ferie i Danmark, hvis de kan fremvise en negativ coronatest.
De sidste ni måneder har været en udfordrende tid for alle og har blandt andet lært mig, at jeg ikke er god at arbejde hjemme – arbejde og fritid smelter sammen, og jeg har brug for kollegaer omkring mig og for muligheden for at lave journalistik på Sol og Strands 21 lokalkontorer rundt omkring i Danmark.

Nye baner
Personligt har det også været et udfordrende år, som har tvunget min mand og jeg til at tænke i nye baner men også et år hvor vi fik mulighed for at reflektere over, hvad der er vigtigst i vores liv. Nemlig familien og taknemligheden over, at vi alle er ved godt helbred og bor et dejligt sted.
Min ældste søn var på udlandsophold i Taiwan men det blev afbrudt før tid på grund af corona, og han kom derfor hjem for at bo hos os i Blokhus i en periode, og det var en gave igen at være samlet under samme tag.
Desværre har corona-situationen også betydet fravær af selskab af min familie. Min bror har gennemgået et kemoforløb i forbindelse med hans kræftsygdom, og det har betydet meget, meget lidt samvær med ham og hans familie.
Det glæder jeg mig til at kunne genoptage og min optimisme for 2021 stiger i takt med, at corona-vaccinen bliver bredt ud.

Savner forudsigelighed
Jeg håber, at jeg kan tage fat på et nyt år med større forudsigelighed, og at året vil inkludere muligheden for samvær med familie og venner, for at holde fødselsdagsfest, at tage til koncert, en spontan miniferie til min foretrukne ferieø, Mallorca sammen med manden min – og i det hele taget at 2021 bliver et år, hvor vi fortsat husker at værdsætte selv de små ting, selv om 2021 forhåbentlig bliver et år, hvor plejer bliver et begreb, vi igen kan tage i brug.

Læs om fantastiske oplevelser og events