Aabybro

Årets ildsjæle kåret

Jammerbugt Kommune havde i år udnævnt to prismodtagere.

Fredag eftermiddag overrakte formand og næstformand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget, Helle Bak Andreasen (V) og Kiki Bille Bach (A), prisen som Årets Ildsjæl 2023, oplyser Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

Jammerbugt Kommunes centerbyer har en størrelse, der gør, at det kan ligge lidt tungt med frivilligheden. Det lader årets to ildsjæle fra Brovst sig dog ikke stoppe af.
Liv Lykke Mulvad-Knudsen og Maria Anne Appel fra Brovst er blevet kåret til Årets Ildsjæle 2023 i Jammerbugt Kommune. De belønnes for deres mangeårige og initiativrige indsats for at udvikle deres by og lokalområde.

Hædringen fandt sted i Sport og Kulturcenter Brovst, hvor mange lokale var mødt op for at fejre de to. Festlighederne var hemmeligholdt for Årets Ildsjæle, som derfor blev glædeligt overraskede.
Liv og Maria er begge med i bestyrelsen for Brovst Borgerforening – Maria som formand. Her lægger de begge en stor indsats i forhold til de arrangementer, som bestyrelsen i årets løb er involveret i – f.eks. fastelavn, Jul på Bratskov og Brovst Byfest.

Tværgående engagement i lokalsamfundet

Som formand har det været en mærkesag for Maria at knytte de frivillige foreninger i området tættere sammen på den måde at man giver en hjælpende hånd ved hinandens arrangementer, for eksempel når vagterne i bar eller madvogn skal besættes. Maria går altid selv forrest og giver meget for at nå i mål et projekt, hedder det i indstillingen.
Liv er også aktiv på tværs af de forskellige foreninger i Brovst og omegn. Udover Brovst Borgerforening lægger hun for eksempel en indsats ved Brovst Musikforsyning og Lions Clubs arrangementer. Hun er blandt også aktiv i blandt andet arbejdet med Open by Night i Brovst og Sommersang på Bratskov.
Som det fremhæves i indstillingen, kan det være ekstra svært at være ildsjæl i en centerby, fordi man her ofte skal kæmpe mere for den frivillige indsats. Men Maria og Liv går forrest ved selv at trække i arbejdshandskerne som de første.

Ansvar og vilje

I forbindelse med overrækkelsen af prisen, fik Maria og Liv også mange rosende ord med på vejen fra formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget, Helle Bak Andreasen (V). I sin tale sagde hun blandt andet:
-Jeg tror på, at I begge har det gen I jer, der siger, at vil man opnå noget, må man selv kæmpe for det. Jeg ved, at I er med i den ”håndfuld” af mennesker, jeg ville ringe til, hvis jeg mangler hjælp, gode råd, eller vil have noget fra hånden. For I ville stille op og yde jeres bedste.
I kan bage kringle, sy, strikke, avle de smukkeste blomster. I kan betjene en bar til UG, stille op og rydde op og grille pølser. I kommer med gode konstruktive input og ideer til udvikling af vores by, vores kommune. Ja ret beset tager I ansvar og bruger jeres engagement og evner til alles bedste.
Det at man i et lokalsamfund, ja i en kommune, har mennesker, der går forrest – mennesker man ved, man kan regne med – det er af uvurderlig værdi. Det er nemlig det, der giver den berømte sammenhængskraft, som er vigtig alle steder.

Uddeling af priser hvert år

Ildsjæleprisen er tidligere givet til en af de stærke frivillige i Blokhus.

I 2015 modtog Karl Korfits prisen.

Det er Jammerbugt Kommunes Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalg, der udpeger årets ildsjæl efter indstillinger af kandidater fra offentligheden. Prisen uddeles hvert år i november.

Ildsjæleprisen er uddelt siden 2009 og de tidligere modtagere er:

2022: Ole Nørgaard, Ingstrup
2021: Jenny Holm Hviid, Skovsgaard
2020: Karen-Margrethe Lauridsen, Øland
2019: Kurt Mølgaard, Halvrimmen
2018: Inge Pedersen, Nørhalne
2017: Preben Dalgaard, Skipper Klements Plads i Ryaa
2016: Anne Nøhr Ringgren, Trekroner
2015: Karl Korfits, Blokhus
2014: Arbejdsgruppen bag DRØN, Saltum
2013: Bestyrelsen for Hjortdal Købmand
2012: Ida Larsen, Skovsgaard
2011: Ellen Helvind, Bryggergården Fjerritslev
2010: Christian Larsen, Gård 11 Biersted
2009: Dorte Krog og Niels Agesen, Klim

Formålet med præmieringen er at anerkende initiativer til udvikling i lokalsamfundene, der understøtter kommunens landdistriktspolitik og/eller kulturpolitik.

I bedømmelsen indgår:
Initiativer, der skaber eller medvirker til udvikling af lokalsamfundet. Initiativer, der skaber positive og udviklende aktiviteter i lokalsamfundet eller på tværs af flere lokalsamfund. Initiativer, der skaber gode rammer for positive og udviklende aktiviteter i kommunen eller dele heraf.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events