Brovst

Brug mundbind ved regionens test-steder

For at beskytte borgerne bedst muligt mod smitte af Covid-19, er regionerne i hele landet blevet enige om at indføre et krav om brug af mundbind, når man skal testes ved regionernes testfaciliteter.
I dag er det kun obligatorisk, når man skal til test ved hospitalerne, men nu bliver det altså et decideret krav på alle teststeder.

Minimere risikoen
– Vi skal gøre hvad vi kan, for at minimere risikoen for at smitten spreder sig. Vi tager det her skridt nu, fordi der sker en opgradering af vores testfaciliteter rundt omkring i regionen og det er nemmest for alle at forstå, hvis kravene er de samme alle steder, siger kontorchef i Sundhedsplanlægningen i Region Nordjylland, Malene Møller Nielsen.
De nye krav træder i kraft lørdag den 10. oktober.

Test flere steder
I dag tester regionen på hospitalerne i Hjørring, Aalborg og Thisted.
Derudover er der testmuligheder for folk uden symptomer i en lang række byer fordelt i hele regionen, og samtidig er der mobile testenheder, der popper op rundt omkring, hvis der er et særligt behov.
Kravet gælder alle disse steder.

Visse undtagelser
Der vil dog være visse undtagelser for kravet. Undtagelsen gælder børn under 12 år samt personer med vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet.
Borgere, der skal testes, skal selv sørge for at have et mundbind med sig.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man anvender et fabriksfremstillet CE-mærket engangsmundbind. Særligt hvis man er smittet eller i risiko for at være smittet med ny coronavirus eller hvis man bruger mundbind, fordi man er i risikogruppen for smitte af COVID-19.
I øvrige situationer kan man anvende et stofmundbind af god kvalitet som alternativ til engangsmundbind.

Her kan du blive testet
Du kan se hvordan og hvor du kan blive testet på Region Nordjyllands hjemmeside under:
www.rn.dk/coronatest

Læs om fantastiske oplevelser og events