Blokhus

Corona har vendt op og ned på ferietrafikken

– Mens vejene ved grænserne oplever markante fald i trafikken denne sommer, ser det noget anderledes ud inde i landet.
Sidste weekend oplevede flere strækninger således en stigning i trafikken på mere end 10 procent i forhold til sidste år. Det viser nye tal fra Vejdirektoratet.

Under sidste års niveau
Den samlede trafik ligger fortsat nogle procenter under niveauet i 2019, men det er langt fra alle steder i Danmark, at det kan mærkes. Ifølge Vejdirektoratets trafiktal fordeler ferietrafikken sig nemlig væsentligt anderledes i år.
Således oplevede vejstrækningerne i nærheden af grænsen mod Tyskland i sidste weekend et fald i trafikken på omkring 20 procent sammenlignet med samme weekend sidste år. Det gjaldt blandt andet Sønderjyske Motorvej ved Haderslev og Sydmotorvejen mod Rødby, mens trafikken på Øresundsmotorvejen mod Sverige var næsten halveret.

Sommerferie indenlands
Anderledes så det ud på flere af de store strækninger rundt omkring i det danske sommerland.
– Det ser som forventet ud til, at ekstra mange danskere holder sommerferie indenlands i år. Det viser sig blandt andet ved en usædvanlig lav trafik nær grænserne og en øget trafik på tværs af landet mellem hovedstadsområdet og Jylland samt på hovedvejene til og fra sommerhusområderne, fx ved den jyske vestkyst og i Nordsjælland, siger Niels Moltved, projektleder i Vejdirektoratet.

Vestkysten
Henover Fyn var trafikken tæt pakket i weekenden, og lørdag fik Fynske Motorvej mellem Middelfart og Odense besøg af 14 procent flere biler sammenlignet med samme lørdag sidste år.
I Jylland var særligt strækningerne mod vestkysten og de mange sommerhusområder i Nordvestjylland velbesøgt i weekenden.
Her kørte knap 13 procent flere ad Esbjergmotorvejen, og på Herningvej var der hele 24 procent flere biler i lørdags. Den absolut mest populære strækning var dog Holstebromotorvejen, hvor knap 26 procent flere bilister lagde vejen forbi i løbet af lørdagen.

Slemme lørdage
– I vores sommerferieprognose havde vi en forventning om, at lørdagene ville bære præg af kø og forlænget rejsetid, da det traditionelt er skiftedag i mange sommerhuse – og den prognose holder stik. Fredag var dog også en stor rejsedag, og i Nordjylland lå fredagstrafikken faktisk over lørdagstrafikken. Så det har i det hele taget været en meget befærdet weekend, siger Niels Moltved, projektleder i Vejdirektoratet.

Læs om fantastiske oplevelser og events