Blokhus Medier_logo-01
Aabybro

Covid-19: Sender mobile testcentre til Gjøl

Smitten med Covid-19 er øget markant i Jammerbugt i løbet af den seneste uge, hvor der er konstateret 59 nye smittede. (Opdateret kl. 18.52 med de nyeste tal).
Derfor har kommunens beredskabsgruppe sammen med Region Nordjylland besluttet, at der onsdag 14. oktober og torsdag 15. oktober oprettes mobile testcentre i Gjøl Hallen fra klokken 10 til 17.

Gjøl er ramt
– Vi oplever et øget smittetryk i Jammerbugt, og det er primært centreret til Gjøl eller personer med relationer til Gjøl. Derfor operetter vi testcentret, så folk kan få at vide, om de er syge eller raske og agere ud fra det, så vi hurtigt kan få inddæmmet smitten, siger borgmester Mogens Chr. Gade (V).
Smittestigningen sker efter, at der er konstateret Covid-19 hos flere mink-besætninger på Gjøl, samt at Fødevarestyrelsen derfor er i færd med at lå besætningerne på Gjøl ned.

4. højeste tryk
Incidensen i Jammerbugt er nu på 149, og det er landets 4. højeste. (Opdateret kl. 18.52 med de nyeste tal).
Jammerbugt har ellers i flere uger ligget omkring myndighederne bekymringsgrænse med en incidens på 20.
Incidens er antallet af nye smittetilfælde i befolkningen, og den måles ud fra, hvor mange tilfælde der er pr. 100.000 indbyggere.

Følgende afsnit er opdateret k. 18.20:
Søren Petersen Gjøl, oplyser at Gjølboerne på et møde søndag opfordrede kommunen til at arbejde for at der kommer testcenter til Gjøl, så beboerne kan få vished.

Test-mulighederne
Alle der er over 2 år og ikke har symptomer kan lade sig teste uden tidsbestilling i Gjøl Hallen.
Derudover er det allerede muligt at blive testet hver tirsdag mellem klokken 10.00 og 17.00 i Jammerbugt Sundhedshus i Brovst.
Hvis du har symptomer på Corona, skal du have en henvisning fra din læge til at blive testet på et af regionens hospitaler.
Det samme gælder for børn under 2 år både med og uden symptomer.

Forkert strategi
Mogens Chr. Gade opfordrer til, at man stadig spritter af, vasker hænder og holder afstand samt undgå at holde eller deltage i større arrangementer.
Samtidig opfordrer han myndighederne til at indse, at de har valgt en forkert strategi, når det gælder aflivning af minkene.
– Det tager jo en krig, inden Fødevarestyrelsen er færdig, fordi folkene med dragterne skal ud og have pause hver 3. time. Derfor bliver der blive ved med at være potentielle smittebærere, siger han.

Spørg minkavlerne

Desuden betyder det, at der nu bliver smittet flere nye besætninger, end der bliver slået ned, konstaterer Mogens Chr. Gade.
– Spørg i minkavlerne og om de er villige til at isolere sig og slå deres mink ned og giv dem en ordentlig kompensation, så vil aflivningen ske meget hurtigere, siger Mogens Chr. Gade.

Læs om fantastiske oplevelser og events