Nyheder
imported

De små ting hjælper stort

24-årige Marie Korfits støtter et børnehjem i Tanzania, arbejder for at skabe en børneby og laver forskellige projekter i landsbyen, hvor børnehjemmet ligger. Senest har hun startet en skoindsamling i Hjarsbæk i Blokhus.

Blokhus:

24-årige Marie Korfits støtter et børnehjem i Tanzania, arbejder for at skabe en børneby og laver forskellige projekter i landsbyen, hvor børnehjemmet ligger. Senest har hun startet en skoindsamling i Hjarsbæk i Blokhus.

Tekst: Louise Kande – Foto: Marie Korfits

Marie Korfits rejste for 4 år siden til Nkoaranga Børnehjem i det nordlige Tanzania for at hjælpe forældreløse børn, sammen med andre frivillige fra bl.a. Skotland, USA og England og Mamaer.

The Small Things

Marie og de øvrige frivillige fandt ud af, at der var mange måder at støtte børnehjemmet på  og hvor de skulle sætte ind. Non-profit organisationen The Small Things blev derfor skabt i 2011. Organisationen er siden da kun blevet større, og den støtter Nkoaranga Børnehjem i det nordlige Tanzania, står bag en kommende ny børneby og laver forskellige projekter i landsbyen, hvor børnehjemmet ligger. The Small Things' administrerende direktør, Bekka, bor i permanent i Tanzania i landsbyen hvor børnehjemmet ligger og muliggør daglig kontakt og samarbejde med børnehjemmet.

– Det nyeste projekt er Børnebyen. Når børnene fylder 5 år på børnehjemmet, må vi mange gange sende børnene ud til ingenting eller kostskole, og det er alt for hårdt for de små. Børnebyen skal derfor sikre børnene et sted at være under opsyn, med omsorg og kærlighed, og så vil der fortsat være tilknyttet Mama’er til børnene. Men selv de små ting hjælper stort, fortæller Marie Korfits

Aflevér sko

Marie Korfits forklarer, at ét af de mere håndterbare problemer i området er manglen på sko. Derfor har hun i samarbejde med Hjarsbæk i Blokhus taget initiativ til at indsamle sko til børnene på Nkoaranga Børnehjem.

– Aflever dine sko i butikken, og vi garanterer at de kommer direkte ned på børnehjemmet.  Derudover kan man støtte vores arbejde ved at sponsorere et barn eller donere til forskellige projekter på børnehjemmet. Man kan læse meget mere om dette på www.thesmallthings.org, forklarer Marie. 

De frivillige i The Small Things besøger jævnligt børnehjemmet, og sender også løbende andre frivillige afsted. Derfor kan man løbende aflevere sine sko i Hjarsbæk.

Hvis der er plads, må du gerne indsætte faktaboks:

Fakta:

Marie Korfits, 24 år og psykologistuderende i Århus.

Arbejder for organisationen The Small Things

The Small Things er en non-profit organisation, blev stiftet i 2011 af en gruppe frivillige, der mødte hinanden på Nkoaranga børnehjem i det nordlige Tanzania – heriblandt Marie Korfits

Organisationen hjælper Nkoaranga Børnehjem hvor der er plads til 30 børn og aldersgrænsen er 0-5 år. Den er i gang med at bygge en børneby og laver forskellige projekter i landsbyen, hvor børnehjemmet ligger

Børnehjemmet har eksisteret i 25 år og en række mama'er arbejder sammen med frivillige for at give de forældreløse børn en god start på livet med masser af kærlighed

Du kan aflevere dine sko I Hjarsbæk i Blokhus

Læs mere på www.thesmallthings.org ogwww.facebook.com/thesmallthings.org

 

Læs om fantastiske oplevelser og events