Aabybro

Det mobile testcenter blev flittigt benyttet

Der var i alt 552 mennesker forbi det mobile testcenter på Gjøl onsdag 14. oktober og torsdag 16. oktober for at blive testet for covid-19.
Det oplyser holdleder Mikkel Risum fra Testcenter Aalborg.
Gjøl har 898 indbyggere, men der var også borgere fra andre byer, som benyttede sig af muligheden for test.

Et særligt tryk
– Men vores system kan ikke sige, hvor mange af disse, der er testet positive, tilføjer han.
Det var på grund af et særligt smittetryk på Gjøl, at Jammerbugt Kommunens beredskabsgruppe samt Region Nordjylland besluttede at sende det mobile testcenter til byen.
Samtidig var der kommet en opfordring fra borgere om at få et testcenter ud som følge af, at der aflives minkbesætninger med Covid-19 i området.

Kender adresserne
Jammerbugt Kommune får hver dag at vide, hvor mange smittede der er i kommunen, samt hvor personerne bor.
– Vi ved præcist, hvor smittede og nysmittede borgere bor, men vi hverken kan eller vil sige, hvor de bor. Borgerne skal ikke i en gabestok. Dette redskab skal bruges til, at borgerne tager ansvar for deres eget og andres liv og efterlever forholdsreglerne, siger borgmester Mogens Chr. Gade (V).

Corona i hele kommunen
– Jeg har fået mange opringninger fra foreninger og private arrangementer med forespørgsler om, i hvilke områder der er mange smittede. Men vi kan ikke og må ikke sige det, understreger han.
– Dog er der generelt et særligt smittetryk på Gjøl, men Covid-19 er kommune-dækkende i Jammerbugt. Der er smittede borgere i områderne ved Fjerritslev, Brovst, Aabybro og Pandrup, siger Mogens Chr. Gade.

De nyeste tal
Den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut fredag 16. oktober kl. 08.00 viser, at der er konstateret 82 smittede i løbet af de senste 7 dage.
Det giver den næsthøjeste incidens i Danmark, nemlig 214 – kun overgået af Struer, som er på 253.
Incidens er antallet af nye smittetilfælde i befolkningen, og den måles ud fra, hvor mange tilfælde der er pr. 100.000 indbyggere.

Incidens i nordjyske kommuner (antal smittede den seneste uge i parentes)

  • Jammerbugt: 214 (82)
  • Brønderslev: 135 (49)
  • Hjørring: 67 (43)
  • Frederikshavn: 40 (24)
  • Thisted: 35 (15)
  • Aalborg: 34 (74)
  • Vesthimmerland 6 (2)

På Facebook-siden Gjøl – en by med Liv opfordres lokale beboere til at fortælle om de er testet positive eller negative for at få e billede af situationen lokalt.
Se mere her:

https://www.facebook.com/groups/541512252626430

Læs om fantastiske oplevelser og events