Blokhus

En eventyrlig åbning af Magisk Jul

Mens mørket falder på lørdag eftermiddag, lyser Magisk Jul op i den 20.000 kvadratmeter store Skulpturparken Blokhus, hvor flere end 2 millioner julelys spreder julestemningen, selv om regnvejret til tider ledte tankerne hen på årets tema for sandskulpturerne, nemlig Noas Ark.

Julens sanser
Men julen kan stadig både mærkes, ses, smages og duftes i Kulturhuset og parken med de mange julehytter og –butikker.
Og flere end 1.000 gæster trodsede vejret og møde frem til åbningen af Magisk Jul, ligesom festlokalerne i Kulturhuset var fyldte.

Julemusik og march
Jammerbugt Garden sørgede for endnu en oplevelse med julemusik og march rundt i parken, inden indehaver John Andersen kunne byde velkommen.
– Velkommen til alle. Det er imponerende, at så mange er mødt op i dette vejr. Jeg vil gerne rette en stor tak til de mange håndværkere og parkens ansatte, der har arbejdet fra tidlig morgen til sen aften de sidste 14 dage, så vi kan opleve Magisk Jul, sagde han.

Det store juletræ
Borgmester Mogens Chr. Gade stod for åbningstalen og fik sammen med julemanden lys i det 17,5 meter store, flotte juletræ.
– Der er sagt og skrevet meget om julen. Den er hjerternes fest, børnene fest og en forbrugsfest. Og der jo nok noget om det hele. Her i Skulpturparken har man et storslået perspektiv på julen og besluttet at gøre den til noget magisk. Tak for det, sagde han.
– I forvejen er Blokhus-Hune et af de helt store trækplastre i Jammerbugt, særligt om sommeren, men man er også kommet langt i bestræbelserne på at være en helårs destination med også skøjtebanen på Torvet og de mange nye lejre- og ejerboliger, sagde Mogens Chr. Gade.

Børnenes fest
Han roste de mange frivillige, erhvervslivet og aktive investorer i Blokhus-Hune.
– Alle har udvist stor vilje til at samarbejde om at udvikle Blokhus. I er indstillet på at fortsætte den gode indsats, for vi er nemlig aldrig færdige, men altid på vej. Tak til John Andersen for at yde et fantastisk bidrag til en i for vejen bred vifte af tilbud og aktiviteter i Jammerbugt.
– Julen er for alle, om lokken er gylden eller grå, og ikke mindst er julen børnenes fest, hvor det at Jesus blev født, bør stå som det afgørende og centrale budskab, sagde borgmesteren.
Blokhus Kanonlaug markerer selvfølgelig også julen og åbningen af Magisk Jul, men havde ikke fået lov til at tage kanonen med – og derfor blev det til et symbolsk brag til trommehvirvel med sprængning af balloner.

Det store juletræ
Derefter kunne de mange børnefamilier, unge og bedsteforældre danse rundt om juletræet sammen med de mange julemænd til musik fra Jammerbugt Garden, inden de kunne gå på opdagelse i den Magiske Jul – med blandt andet smukke guldkareter, blinkende julestjerner, kærlighedstræet med røde samt krybbespil, Europas længste lysende juletunnel og kyssepergola.

Magisk show
Desuden kan det unikke lysshow, der er specielt designet til Blokhus, hvor musikken spiller sammen med de mange julelys, så hele parken funkler på magisk vis, opleves hver dag kl. 16, 17, 18 , 19 og 20.

Julemandens Postkasse
Også ved nyheden, Julemandens Magiske Postkasse, var der mange børn, som gerne ville sende en hilsen og ønskeseddel til julemanden, mens der i butikker og hytter blev jule-shoppet i udbuddet af blandt andet evighedsblomster, glas, keramik, lædervarer, specialiteter samt havekunst, kunsthåndværk og -installationer.
Og på vej hjem fra en dag med eventyrlige juleoplevelser bliver gæsterne budt på gensyn af Verdens Største Sandslot, der flot oplyst troner ved indgangen til Skulpturparken.

Fakta:

  • Magisk Jul har åbnet hver dag kl. 11- 21, undtagen 24. og 25. december.
  • Arkaden og julemarkedet har åben hver dag kl. 15 til 20.
  • Lyd- og lysshow afvikles hver dag kl. 16, 17, 18, 19 og 20.

Læs om fantastiske oplevelser og events