Brovst

Falck: Ros til uddannelse af poder til skolerne

Hallen i Brovst Sport & Kulturcenter er onsdag 3. marts opdelt i workshops, hvor 30 poder fordelt på tre hold er under uddannelse til, at de fra torsdag 4. marts kan udføre test ude på skolerne i Jammerbugt, når afgangseleverne kommer tilbage.
OPDATERET kl. 17.45: Eleverne skal podes i næsen med den nye test, som er en pind, der kun skal få centimeter op i næsen

I dybden med detaljen
Og fra Falck er der ros til Jammerbugts set-up, der går længere og dybere ned i detaljen i den enkelte ting, end man skal ifølge den aftale, som kommunerne har indgået med KL.
– Jammerbugt har gjort noget ekstra. Dels er her undervisning i mere dybdegående førstehjælp med en instruktør fra Beredskabsstyrelsen. Desuden bliver poderne uddannet i, hvordan man behandler data efter GDPR-loven og, hvordan de skal registreret resultaterne af testene, fortæller ambulanceinstruktør Michael Jensen, der tidligere har kørt som paramediciner fra stationen i Brovst.
– Vi kan kun sige, at her er et godt forløb.

Gør gavn
Ydermere så sørger kommunens ledende sundhedsplejerske, Diana Aarestrup, for, at poderne også får den rette viden om hygiejne samt den rette pædagogiske tilgang til, at man skal teste elever, hvor nogle kan være nervøse.
Og en af de nye poder, Lars Jensen fra Aabybro, er tilfreds med uddannelsen.
– Det har være fint. Jeg føler mig parat til at starte i morgen med at teste, siger han.
Lars Jensen er uddannet pædagog, men er lige for tiden uden job.
– Så tænkte jeg, hvorfor ikke være poder. For det første så gør man samfundsmæssig gavn, og så har man noget at lave, siger Lars Jensen.

Rette baggrund
Jammerbugt Kommune har netop søgt efter ledige med en sundhedsfaglig eller pædagogisk baggrund til opgaven som poder, ligesom kommunalt ansatte med jobfunktioner, der for tiden er lukket ned, er blevet tilbud opgaven.
Poderne skal stå for de to ugentlige test, der tilbydes afgangseleverne på folke-, fri- og privatskolerne

Læs om fantastiske oplevelser og events