Aabybro

Flot opbakning til Byløbet i Nørhalne

Efter en Corona-pausen blev Byløbet i Nørhalne endelig sat i gang onsdag eftermiddag 8. september med 110 deltagere på løbe- og gå-ruterne på de hyggelige stier i og omkring Nørhalne.
Se de mange fotos sidst i artiklen.

God start
Ved den seneste udgave af Byløbet i 2019 var der 220 deltagere, men efter en kamp med pandemien og nedlukninger er der stor tilfredshed med opbakningen hos arrangørerne, Multi-Powerudvalget i Fremad Nørhalne, til den første udgave efter Covid-19.
– Sidst fandt Byløbet sted i en weekend, og i år er det på en hverdag, fordi vi ikke kunne finde en ledig weekend på grund af konfirmationer og andre fester. Det spiller også ind, men vi er meget glade for, at vi har 110 deltagere nu, hvor vi igen har fået lov til at være sammen og holde arrangementer. Og til næste år vil Byløbet igen finde sted i en weekend, fortæller Tina Viuff på vegne af arrangørerne.
Desuden faldt arrangementet på samme dag som et foredrag arrangeret af Nørhalne Skole om aftenen, men med 110 deltagere er Nørhalne Byløb meget tæt på deltagertallet i Genstartsfestivalerne i kommunens 4 hovedbyer.
– Vi er glade for, at vi igen kan være sammen og have fælles oplevelser og fællesskaber på kryds og tværs af alder og sportsgrene. Vi kan jo se på tilmeldingerne, at alle generationer er med og, at bedsteforældre går med deres børnebørn.

Fællesskabet
Desuden er der oprettet flere store hold med helt op til 16 deltagere.
– Vi arrangerer Byløbet netop for at have det sociale fællesskab og sammenhold, og det vil vi så gerne have op og stå igen, understreger Tina Viuff.
Og omkring 50 af deltagerne benytter sig da også muligheden for at tilkøbe en sandwich og spise sammen efter motionen.
Og Christian Lassen fra IFN Run benyttede arrangementet til at fortælle om IFN Run og IFN Walk og om det fællesskab, der er i de to motionsformer, som finder sted hver tirsdag kl. 17.00 med start fra Nørhalne Hallen.
Foruden præmier til vinderne var der også en masse præmier, som der blev trukket lod om på deltagernumrene.
– En stor tak til vores sponsorer for den flotte opbakning, siger Tina Viuf.

(OPDATERET)

Løbets vindere:

3 km:
Shenie Frellsen Højbjerg, 19 min. 33 sek.
Tobias Weiss Møller Mortensen, 15:53
5 km:
Xenia Bakmann, 26:35
Nicklas Reiche, 21:51
10 km:
Vibeke Pedersen, 50:59
Noah Reiche, 44:01

Hold med flest kilometer:

  • 1. Fodbold U/9: 45 km – 16 personer
  • 2. Fodbold U/13 VBN: 43 km – 7 personer
  • 3. IFN Walk og Run: 35 km – 6 personer

(OPDATERET) Fotos af vinderne sidst i artiklen

Læs om fantastiske oplevelser og events