Aabybro

Fortsat kamp for at redde avlsdyr og erhvervet

Mandag aften 19. oktober havde Jammerbugt Kommune inviteret områdets minkavlere til et virtuelt møde for at høre om deres situation og vise, at kommunen er der for at hjælpe.

3 indsatsområder
Og efterfølgende blev der både fra minkavlernes og politisk side givet udtryk for, at det havde være et godt møde.
– Vi lovede hinanden, at vi kæmper videre for 3 indsatsområder, siger borgmester Mogens Chr. Gade.
– Det er en retfærdig kompensation for aflivningen af minkene. Vi vil sikre, at raske dyr overlever, primært avlsdyrene. Og så skal vi sikrer erhvervets fremtid og hindre, at man bruger en Corona-situation til at lukke et erhverv ned, siger Mogens Chr. Gade.

Politisk pres
Han indledte mødet med at redegøre for de indsatser, han havde gjort for at påvirke politikerne på Christianborg, og fra de øvrige politiske sider i Jammerbugt blev der også givet udtryk for, at man arbejder for at påvirke beslutningstagerne i Folketinget til at gå i retning af de tre ovennævnte indsatsområder.

Kampvilje
Af mødet fremgik det også, hvilken presset situation minkavlerne er i med uvisheden om, der er minkavl i 2021 og om erhvervets fremtid.
Der blev ikke lagt skjul på utilfredsheden med fødevareminister Mogens Jensen eller de manglende udmeldinger fra Fødevarestyrelsen og sundhedsmyndighederne.
– Vi har forståelse for de forfærdelige økonomiske og menneskelige konsekvenser, som minkavlerne og deres familier står overfor. Derfor var der en trygget stemning, men også en trodsig kampvilje og mod til fortsat at kæmpe, og det fortsætter vi med, siger Mogens Chr. Gade

Læs om fantastiske oplevelser og events