Brovst

Gade: – Det går den rette vej, men hold fokus

I flere dage i træk har Jammerbugt Kommune ikke haft nye tilfælde af smitte med Covid-19.
Men i dag, tirsdag 10. november, blev der konstateret tre nye tilfælde med Covid-19 i Jammerbugt, oplyser borgmester Mogens Chr. Gade.
(Foto: Region Nordjylland)

Smittetryk falder
Dermed har der været 15 nye tilfælde den seneste uge, viser opgørelsen fra Statens Serum Institut.
Og det giver en incidens på 39,2.
Det betyder, at smittetrykket i Jammerbugt den seneste måned er fortsat med at falde og falde fra et højdepunkt på flere end 100 nye tilfælde om ugen samt en incidens på over 200.
En incidens på over 20 er bekymrende i følge sundhedsmyndighederne.

Før smitten kom til Jammerbugt
Kommunen får ikke besked, hvis en person i Jammerbugt er konstateret smittet med mutationen cluster 5 eller anden mink-muteret virus, oplyser Mogens Chr. Gade.
– Men det senest konstaterede tilfælde af cluster 5 hos et menneske var tilbage i september, og den gang var der ingen Covid-19 smitte på minkfarmene i Jammerbugt. Smitten var slet ikke kommet til farmene i Jammerbugt den gang, pointerer Mogens Chr. Gade.
– Derfor er det usandsynligt, at der i Jammerbugt er mennesker, som er smittet med cluster 5, siger han.
Den muterede virus er fundet på fem minkfarme i Nordjylland.

Resultater i fællesskab
Men borgmesteren opfordrer under alle omstændigheder alle til at holde fast nu, hvor det atter går den rigtige vej.
– Det er et udtryk for, at vi tager ansvar, og vi er lykkedes med tiltag, selv om vi var hårde i filten overfor foreninger og idrætsliv, siger Mogens Chr. Gade.
– Vi ved, at hvis vi ikke bliver ved med at holde fokus, så går det galt. Hvis vi ikke tænker os om, så kan en familiefest, et stort møde eller et idrætsstævne betyde, at det går galt.
– Vi skal blive ved med at holde fokus, så vi kan holde fast i de flotte resultater, vi har opnået i fællesskab, siger borgmesteren og peger på, at næste uges massetest i Jammerbugt kan ændre eller bestyrke den positive udvikling i Jammerbugt.

Læs om fantastiske oplevelser og events