Aabybro

Lade med halmballer brænder ned

En lade med lige knap 200 bigballer på Hedevej ved Nørhalne er tirsdag eftermiddag 1. december er i brand, og ilden er så voldsom, at brandfolkene må lade to tredjedele af bygningen brænde ned.

Opdagede det selv
Det var ejeren af gården, Jes Jensen, der opdagede branden.
– Jeg havde lige været i laden traktoren for at hente en halmballe til strøelse, som jeg kørte over i den anden hal. Og da jeg kom tilbage til laden efter 45 minutter, kunne jeg se, at der kom røg ud under taget. Først troede jeg, det var naboen, der var ved at brænde noget af, men da jeg kom ind, kunne jeg se, at der var ild i en bigballe, fortæller Jes Jensen.

Kvier gik ud
Han løb over efter sin bror, John, i malkerummet.
– Selv om vi skyndte os alt, hvad vi kunne, var der allerede gået ild i 5 bigballer i højden. Heldigvis var de 65 kvier selv gået ud af laden og ud på marken.
– Man bliver lidt befippet, men det er bare halm, og naboerne og de andre gårde har masser af det, siger Jes Jensen, der fik reddet en traktor og en hel del ejendele ud af laden.
Dog er han ærgerlig over, at bygningen ikke er til at redde.

Foto: Vores Jammerbugt

Henter vand i mosen
Straks det første udrykningstog ankom fra brandstationen i Aabybro, tilkaldte de hjælp fra Aalborg, da ilden var gået gennem taget. Desuden stødte også Beredskabsstyrelsen fra Thisted til.
Der blev også tilkaldt en ekstra vandvogn fra Brønderslev, og de kører fast rutefart til og fra søerne ved grusgravene på Holtebakkevej for at hente vand.
– Det lykkedes at redde en del ejendele. Heldigvis havde vi vinden i ryggen. Det hjalp os. Men vi foretager en kontrolleret nedbrænding, og vi sætter brandvagter ud. Det kommer nok til at brænde og ulme i 1-2 dage, siger indsatsleder Thomas Dybro fra Nordjyllands Beredskab.

Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt

Læs om fantastiske oplevelser og events