Aabybro

Livet og handlen tilbage på Gjøl

Lokalsamfundet på Gjøl har været gennem en usandsynlig turbulent tid med besøg af Fødevarestyrelsen og mandskab, som havde til opgave at slå minkbesætninger ned som følge af Covid-19.
Styrelsen er rejst igen efter at have ryddet to farme, og minkavlerne har nu fået tilladelse til selv at udføre den barske opgave.

Vind når du handler
Og nu handler det om at få pustet nye vinde i det sociale liv samt ikke mindst handlen i områdets dagligvarebutik, Brugsen.
For at få kunder tilbage, som plejer at komme udefra, eller er begyndt at købe ind andre steder på vej hjem fra job, så er lokalsamfundet atter rykket sammen i bussen.
– Hvis du skriver dit telefonnummer på bonen, når du har handlet i brugsen og afleverer den, så er du med i lodtrækningen om præmier, siger Søren Petersen.
– Vi har allerede fået omkring 40 præmier, som vil blive udtrukket frem til jul, og flere er på vej, siger han.

Stor opbakning
Det er ikke alene det lokale erhvervsliv, der har givet præmier. Også private har købt gavekort i brugsen og lagt i puljen. Desuden er der støtte fra butikker ude fra, som Sportmaster samt Bog&Ide i Aabybro.
Samtidig er der tilbud fra flere lokale om, at de gerne vil købe ind for andre, hvis de er kede af at komme for langt væk hjemmefra, eller i det hele taget i butikker.

Kroens fremtid
Gjøl Kro står foran at skulle lukke, da det ikke er lykkes at få forpagtere til at tage over per 1. november – en evt. aftale er indtil videre skudt til hjørne, hvilket vel er meget forståeligt de forgangne måneder taget i betragtning, pointere Søren Petersen.
– Men måske Gøl Bådens folk kunne bruge den til deres onsdagskaffe. Måske kan kroen åbne torsdag og fredag og sælge en fyraftensøl, foreslår han.
– Vi skal jo stadig have et socialt liv, og det kan vi godt have uden at skulle holde store fester.
Selskabet bag Gjøl Kro holder i øvrigt ekstra generalforsamling 12. november.

Læs om fantastiske oplevelser og events