Inspiration til oplevelser ved Vesterhavet - for hele familien

Læs Septemberavisen her

Artikel
09-10-2017

(Naturlige) familieoplevelser i efterårsferien

Naturen er skøn på alle årstider, men der er bare noget helt særligt over efterårets farver. Når grøn bliver til gylden og når solen stråler erstattes af en frisk vind i kinderne.

Tekst og foto: Lotte Kande

Naturstyrelsen arrangerer hele året spændende oplevelser for hele familien i Blokhus Klitplantage og efteråret er ingen undtagelse. Ta’ med på oplevelser hvor du sammen med familien enten kan bage kartofler, prøve kræfter med egne kartoffelchips, nyde lyden af hestens hove der slår mod vejen eller lytte til anekdoter fra en svunden tid.  - Hele vejen guides du af erfarne naturvejledere.

Kartoffelferie og familieaktivitetsdag

Onsdag den 18. oktober, kl. 11 - 14.30 er der fokus på gamle dage, familie og kartofler i Blokhus Klitplantage.

- I gamle dage holdt børnene fri fra skole i efterårsferien og var nødt til at arbejde i kartoffelmarken, da vinterføden skulle i hus. I Blokhus Klitplantage skal vi denne dag ”smage” på gamle dage, fortæller Helle Larsen, Hune Bageri. Der skal bl.a. laves bagte kartofler i den store bageovn på den flotte grønne plads og samtidig skal der nydes smagsprøver på bl.a. kartoffelsuppe - Der skal leges, bages og fortælles historier om naturen, det bliver en fantastisk dag, hvor også skovens mange frivillige deltager, afslutter hun.

Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding. 

Flere guidede hestevognsture

Heste, kusk og guide står klar fredag d. 20. oktober, kl. 11.00 og igen kl. 13.30, når der arrangeres hestevognstur i plantagen.

Naturstyrelsen har i løbet af sommeren haft flere guidede hestevognsture, og det har været en stor succes med fyldte vogne, glade deltagere og mange spændende anekdoter, fortæller naturvejleder, Søren O. Sørensen med et smil. Han glæder sig til igen at guide interesserede med rundt i hestevogn, der naturligvis føres af en erfaren hestekusk. – Den opgave har jeg dog endnu ikke påtaget mig, fortæller han, selvom ønsket om at kunne bestride et flot spand heste er på hans fremtidige ønskeliste.

Han opfordrer til at tage med på en dejlig hestevognstur og opleve efterårsfarverne i klitplantagen, der samtidig favner smuk natur, et imponerende dyreliv, snoede veje, hemmelige stier, åbne pladser og herlige anekdoter fra en svunden tid, der bliver formidlet på bedste vis. Han gør i øvrigt opmærksom på, at hestevognen naturligvis er overdækket hvilket sikrer en fantastisk oplevelse uanset vejret

Tilmelding: Tlf. 40797709. ( først-til-mølle)
Pris: Vok: 125,- / Børn op til 12 år: 50,- / Børn u. 3 år ( på knæ) gratis. Husk forfriskninger og måske et tæppe til pausen, der holdes undervejs.

Læs flere nyheder