Sommeravis 7 er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
12-05-2022

10. udgave af Sandskulpturfestivalen åbnet i strålende vejr

Fra Istid til Nutid med 10 imponerende og detaljerige skulpturer.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Poul Nymark

Men den høje blå himmel og en strålende sol var der den helt perfekte kulisser, da der
søndag 1. maj var officiel åbning af årets Sandskulpturfestival med temaet ”Fra Istid til Nutid” i Skulpturparken/Kulturhuset Blokhus.

Skulpturparken Blokhus

Internationale kunstværker

Jammerbugt Garden marcherede rundt i den 20.000 kvadratmeter store skulpturpark, hvor sommerblomsterne også var med til at byde de lyse måneder velkommen.
- En stor tak til Jammerbugt Garden, vi er altid stolte over at have Jer her, sagde indehaver John Andersen, da han bød gæsterne velkommen.
- En stor tak til de dygtige internationale kunstnere for Jeres flotte arbejde. Det er på grund af Jer, som kommer hertil fra hele Verden, at vi har så mange gæster, sagde John Andersen og takkede også parkens ansatte, samt de arbejdere, der har opbygget de store sand bunker, som kunstnerne kunne kaste sig over.

Blokhus sætter dagsordenen

Borgmester Mogens Chr. Gade var inviteret til at holde åbningstalen.
- I år er det 10. gang, vi kan åbne sandskulpturfestivalen, så det er en form for et jubilæum, og vi kan stadig glæde os over det fantastiske skue, de finurlige detaljer og den fascinerende detaljegrad, sagde han.

Skulpturparken Blokhus åbningsindvielse
Mogens Chr. Gade lagde vægt på, at festivalen har udviklet sig fra at være en event til at være en tradition, og sandskulpturfestivalens udvikling er et symbol på udviklingen i Blokhus-Hune området.
- Fra at være omtalt i en artikel i Børsen med overskriften ”Blokhus – en by i Rusland” så sætter Blokhus nu dagsordenen i dansk turisme. Her er et erhvervsliv, mange ildsjæle og kommunen, der vil og kan, sagde han.

Hele året rundt

Desuden kom borgmesteren ind på områdets udvikling med stadig flere helårsbeboelser og dermed de store skridt mod helårsturisme, ligesom der konstant sker store investeringer i området som Fårup Sommerlands nye rutsjebane, Fønix til 100 mio.
- Der sker noget her i området, og det smitter af på hinanden på en positiv måde. Her bliver investeret tid, penge, vilje og virkelyst. Og sammen løfter vi højere end hver for sig. Et rungende til lykke til parken og til John Andersen med de første 10 år.

Skulpturparken Blokhus
Derefter var det Blokhus Kanonlaug, der uden politiets tilladelse til at affyre kanonen med sort krudt, punkterede balloner som en salut for åbningen af den nye sæson, inden gæsterne kunne tage de imponerende værker i øjesyn.
 

> Læs mere om årets tema ”Fra Istid til Nutid” 

> Læs også: Verdensberømt kunstner skal udsmykke verdens største sandslot

> Læs mere om Skulpturparken Blokhus

 

Læs flere nyheder