Sommeravisen er på gaden - og online. Du kan læse Septemberavisen her

 

 

http://bit.ly/2ZmMIDt
Artikel
25-06-2020

Aktivitetsforslag: Samvær og sjove aktiviteter

Der er massevis af sjove oplevelser at finde, på under en time i bil. Ferie ved Vesterhavet byder på alt lige fra imponerende sandskulpturer og Europas største minigolfbane til Nordeuropas største akvarium og Nordvesteuropas største lavlandshøjmose.

Tekst: Louise Kande

Med saksen som pensel 5-10 min. kørsel

Nordens eneste Museum for Papirkunst ligger heldigvis i Hune, Blokhus. Her kan i se Forfatteren H.C. Andersens eventyrlige papirklip, der helt særligt er til udlån på museet. Der er også en smuk særudstilling og ikke mindst mulighed for at se Bit Vejles fascinerende og forunderlige verden af papir; i museets kerneudstilling. Den hedder “Med saksen som pensel” – og her har den verdensberømte psaligraf samlet et bredt udvalg af de mange imponerende værker, som hun har skabt med sin broderisaks igennem de sidste 50 år.

6 millioner liter vand... Og meget mere 50 min. kørsel

Nordeuropas største akvarium, Nordsøen Oceanarium, byder på et spændende eventyr under havets overflade. De 10.000 m2 indendørs, 5.000 m2 udendørs, 75 akvarier, mere end 8.000 fisk og andre havdyr giver en hel dags lærerige oplevelser for hele familien. Oceanariet er med sine 4,5 mio. liter havvand og tusinder af fisk en oplevelse for sig. Her kan du opleve fodringer, hvor dykkeren selv hopper i vandet og guider jer rundt i det gigantiske akvarium.

Pas på elefanten 10-15 min. kørsel

Slå jer løs blandt elefanter, eagles og krokodiller. Mens krokodillen holder vagt og elefanterne drikker vand, gør i Jer klar til at besejre Europas største minigolfbane på Jambo Feriepark – med trygge omgivelser og god plads. Prøv det en enkelt gang eller køb kort til hele ferien. Vi tør godt love, at der venter " vildt sjove" oplevelser forude.

Eventyrlige Filmfigurer 5-10 min. kørsel

Skulpturparken Blokhus fortjener også et besøg. Her kan i trygt tage på udflugt i den 20.000m2 store park. Ta’ med på en enestående kunstrejse til Blokhus Sandskulptur Festival, med 10 eventyrlige filmfigurer i sand, hvor man bl.a. kan opleve fortolkningen af Alice i Eventyrland, Aladdin, Tintin og mange flere. I kommer også forbi en verden af leg og en eventyrlig have for alle sanser. Her venter Jer rigt dyreliv med højt til himlen blandt et hav af blomster. Det er tilladt at medbringe egen madkurv, hund og masser af godt humør.

Helge en del af Danmarkshistorien 1 times kørsel 

Lille Vildmosecentret, som ligger midt i Lille Vildmose, er et sandt paradis for naturelskere, familier og historisk interesserede. Det er absolut en oplevelse værd, at besøge Nordvesteuropas største lavlandshøjmose med elge, kronhjorte, kongeørne og andre dyr i den vilde natur.

 

Læs flere nyheder