Sommeravisen er på gaden - og online. Du kan læse Septemberavisen her

 

 

http://bit.ly/2ZmMIDt
Artikel
20-01-2020

Aldrig set før i Danmark: Fortryllende Vinterlystfest afløser julen i Skulpturparken Blokhus

Knap har Skulpturparken Blokhus pakket de tusindevis af juleartikler fra Magisk Jul ned, før der skal gøres klar til nye oplevelser; nemlig den første udgave af Blokhus Winter Light Festival der åbner den 1. februar 2020.

Lørdag den 1. februar slår Skulpturparken Blokhus dørene op for en nyhed i Destination Blokhus: En fortryllende og magisk Vinterlysfest, der skal være med til at udvide sæsonen og tiltrække endnu flere turister til parken – og området.

Destination Blokhus vokser og vækster. Det i sig selv er ikke nogen nyhed, men der opleves særligt et øget tilstrømning af gæster og turister i ydersæsonen. – Turisterne og gæsterne vil gerne opleve Destination Blokhus, og som turist leder man ikke nødvendigvis efter noget, der mangler – du oplever bare stedet – og således er det erhvervets opgave at tilbyde en bred vifte af gode oplevelser – også udenfor højsæsonen. Med Blokhus Winter Light Festival er vi med til at tilføje endnu et unikt udsigtspunkt i vinterperioden, der kan skabe mindeværdige oplevelser og aktiviteter i høj klasse for vores mange turister og gæster i området. Dertil skal det tilføjes, at vi i 2019 brugte millioner af kroner på kabler og faste elinstallationer under jorden, og vi fik også bygget Markedsarkaden, for netop at have de rette faciliteter til at styrke synergien til Kulturhuset og udvide sæsonen, fortæller John Andersen.

Åbningsindvielse den 1. februar

Blokhus Winter Light åbner lørdag den 1. februar kl. 15.00, hvor der bliver budt velkommen i en fortryllende og magisk vinterpark, som tager gæsterne med på en enestående vinterlysrejse. - Vi får besøg af PGU Gymnastik, som med deres juniorgymnaster leverer en et oplysende show, der bliver mulighed for at opleve parken, Hune & Blokhus fra 40 meters højde, spændende taler, lysshows, musik af Brovst Pigegarde, isende oplevelser og kreative børneworkshops samt udstilling og åbningsfernisering med "Lysets Kunst", fortæller John Andersen der håber, at 15-25.000 gæster vil være med til at fejre afslutningen af ​​vinteren og begyndelsen af ​​lyssæsonerne. - Til Blokhus Winter Light Festival er der indkøbt nye dekorationer og materialer for langt over en million kroner, og selv Europas længste RGB-tunnel er fintunet og køreklar med et endnu mere imponerende vinterlysshow, afslutter John Andersen.

Indvielsesprogram 1. februar

Kl. 15,00: Åbningsfernisering af udstillingen "Lysets Kunst" i arkaden, hvor formanden for Jammerbugt Kommunes Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalg, Helle Bak Andreasen, vil holde ferniseringstalen. Det er en række kunstnere fra Kunstgruppen Silikone samt Kulturhusets Kunstbutik som udstiller en række spændende kunstværker.

Kl. 15,30: Borgmester Mogens Gade, Udvalgsformand Helle Bak Andreasen og indehaver John Andersen tager en tur 40 meter op i højden på Sølvpilen fra AVAS, for at besigtige hele Skulpturparken fra luften.

Kl. 15,30: Brovst Pigegarde varmer op med rundtur i parken.

Kl. 16,00: Indehaver John Andersen og Borgmester Mogens Gade holder indvielsestaler.

Kl. 16,10: Brovst Pigegarde spiller.

Kl. 16,15: Stor gruppe juniorrytmegymnaster fra PGU Gymnastik optræder med egen musik og lyskapper i cirkelhaven.

Kl. 16,30: Igangsætning af Vinterlysshowet, som kører igen hvert kvarter...

Fra kl. 15-20 kan gæsterne tilligemed for kr. 50 opleve Hune, Blokhus og naturligvis Skulpturparken fra luften, Sølvpilen fra AVAS løfter gæsterne helt op i 40 meters højde, til en storslået oplevelse.

Lad Skulpturparken oplyse dig og dine - i den ellers mørke vintertid

Åbent dagligt i hele februar måned 2020 fra kl. 10.00 til kl. 21.00. Markedsarkaden med café, børneworkshop samt kunstudstilling har åbent dagligt fra kl. 14.00 til kl. 20.00.

Entrépriser 2020

Voksne: kr. 100,- (Lør.-søn. og helligdage) / Øvrige hverdage kr. 90,-

Børn: 3-12 år kr. 50,- (Lør.-søn. og helligdage) / Øvrige hverdage kr. 45,-

Pensionister 65+: kr. 90,- (Lør.-søn. og helligdage) / Øvrige hverdage kr. 80,-

Alle under 3 år og over 90 år samt alle med gyldige ledsagerkort for handicappede har fri entré.

Læs flere nyheder