Septemberavisen kan læses her

Læs OPLEVNU 2019 her

 

http://www.tofthandel.dk/
Artikel
08-04-2019

Blokhus Påskefestival 2019: Æg-stremt meget påskesjov i Blokhus

Erhvervsforeningen Destination Blokhus har i lang tid ruget på en kurv fuld af æg-stremt spændende påskeaktiviteter- og nu er programmet klar til at gå på vingerne.
Lad dig imponere når Danmarks nok bedste cykel ekvilibrist Raber, viser sine kundskaber på hans BMX

Tekst: Louise Kande (redigeret) – Foto: Presse

- Det bliver den vildeste påskeferie nogensinde i Blokhus, aldrig har vi haft så meget spændende på programmet. Vi er stolte over at kunne præsentere over 100 forskellige programpunkter, som er spækket med kreativitet, udfoldelse og stjernestøv. Der er garanti for, at det ikke bliver kedeligt at holde påskeferie i Blokhus, fortæller Jannie Ratke, Eventansvarlig for Erhvervsforeningen.

Jagten går ind

Igen i år er der mulighed for at tage på ”Den store påskeægsjagt”, som er en af påskens absolut mest populære aktiviteter. 100 nummererede æg gemmes på udvalgte steder i Blokhus, Hune, Gatewayen i Blokhus Klitplantage og på Blokhus strand. Æggene kan byttes til præmier hos VisitJammerbugten. Denne aktivitet er et perfekt incitament for at få en fælles familieoplevelse i naturen. Samtidig kan den gennemføres, når det passer ind i familiens ferie-tidsplan. Derudover byder programmet i år også på det nye RecycleRace, som er et løb rundt til forskellige poster i Blokhus, hvor viden i genbrug og bæredygtighed testes. Naturligvis gentages også det super seje SnapChat løb, hvor der er lavet nye udfordrende opgaver.

Smag på Blokhus

Glæd jer også til Tasty-Tuesday den 16. april, hvor der er fokus den gode smagsoplevelse. I år gæster Sara Græsborg fra ”Den store bagedyst” teltet, hvor hun hjælper børnene med at dekorere påskekager i kageværkstedet. Er der en bager gemt I dig, så er det også her du har mulighed for at vise dine kundskaber. Medbring din egen påskekage og vær med i ”Den store påske kagedyst”, hvor Sara kårer årets vinder. Efterfølgende følger de lokale Blokhus-restauranter trop med en "mini-messe" under temaet ”Smag på Blokhus”. Her vil der være smagsprøver og information om de respektive spisesteder. Det meget populære påskemarked er på programmet Skærtorsdag den 18. april, hvor Torvet danner rammen for det meget populære Påskemarked, med lækre lokale råvarer.

Stjernestøv 

I Blokhus har man konstant fingeren på pulsen. Det er derfor med stolthed at Erhvervsforeningen i år som de første i Jylland, kan præsentere Futte, vinderen af Guldtuben ”Årets Vlogger 2018”. Futte vil lørdag den 20. april fortælle om hvordan han blev kendt på de sociale medier og give gode råd, hvorefter der er en konkurrence, hvor de unge selv skal lave deres egen video. Der er også Street Art på programmet denne dag. Claus og Gry fra crewet "Crack of Dawn" vil vise forskellige graffiti teknikker som kan afprøves i Street Art værkstedet. Sød musik kan opstå på mange måder. I stomp workshoppen anvendes alt fra plastikspande og kosteskafter til plastikposer, når der skabes nye rytmer:  - Kom og vær med og lad musikken spille onsdag den 17. april. Lad dig også imponere når Danmarks nok bedste cykel ekvilibrist Raber, viser sine kundskaber på hans BMX. Raber er kendt fra utallige tv-programmer blandt andet ”Danmark har talent”, forklarer Jannie Ratke.

Børnebyggerne og andre kreative udfoldelser  

Lise og Michael fra ”Nybyggerne”, kommer forbi langfredag den 19. april og bygger sammen med børnene; lav din egen blyantsholder eller byg amok i træ. Lise og Michael vil assistere hele dagen og give gode råd ud. Som noget nyt afholdes der tre hele dage med kreativt værksted i påsken. Her vil der være rig mulighed for at fordybe sig i kreative påskeprojekter. - Årets nyhed er det populære Foam Clay, men gamle klassikere som at male på påskeæg og sten samt de meget populære sand-billeder er naturligvis også en mulighed, siger Jannie Ratke.

Vild med dyr og hestekræfter 

Der bliver pippet, kaglet, vrinsket og bræget, når Blokhus Torv palmesøndag den 14. april omdannes til et eldorado for dyreelskere. Cirkusgården kigger fordi med deres sjove gedeshow. I teltet under varmelampen, vil de små søde og bløde påskekyllinger pippe rundt og bagest på Torvet vil der være mulighed for at prøve en tur på de smukke islændere, når Fårup Sommerland giver gratis trækketur. - Køb et lod og vær med til hønsebingo, hvor der er gevinst hvis hønen skider på netop dit nummer. 1,2,3 så skid da. I Blokhus bæk afholdes der igen Anderæs. Her er ænderne lavet af plastik men der er stadig gang i den, når ænderne dyster om at komme først ned ad bækken og over målstregen. Skal der flere hestekræfter til at imponere, så byder palmesøndag også på Havetraktortræk. Ifør dig nogle solide sko, og kom og se de seje maskiner dyste mod hinanden, når der bliver givet fuld gas, opfordrer Jannie.

Aktive ferieoplevelser

Der vil ugen igennem være rig mulighed for også at udfordre både krop og sind. De sprudlende biologer Karen og Christoffer kendt som Badass Biology, vil hele ugen tage de mange gæster med ind i naturens spændende og finurlige verden. Her vil der blandt andet være ravjagt med uv-lygter, Krible Krable tur i skoven og fiskedissekering, hvor børnene selv får mulighed for at føre kniven.

Trænger du til at være ekstra aktiv kan du suse en tur afsted på en guidet mountainbiketur eller tage en løbetur med PGU Runners. Eller hvad med at afprøve dine fodbold-skills når en af Danmarks bedste Fodbold Freestylere Kristian Lyhne, afholder workshop i teltet? I skoven handler det om taktik og hurtighed, når der battles i Lasergame i samarbejde med FunCenter. I Teltet kan du prøve den kæmpe store hoppepude eller teste dine evner som gymnast, når de dygtige gymnaster fra Aabybro Efterskole kigger forbi.

Bliver du forpustet bare af at læse ovenstående, så fortvivl ikke. Der er naturligvis også aktiviteter for de der gerne vil nå at nyde de smukke omgivelser. Tag f.eks. på en smuk forårsvandring med Fodslaw eller bliv klogere på lokalhistorie, når den sprudlende guide Birgit Christensen tager besøgende med på en spændende tur i Blokhus’ historie.

 

Læs flere nyheder