Sommeravis 7 er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
04-07-2022

Der blev sat nye rekorder i alle forlystelser

Fårup Sommerland havde stor succes med ny tradition.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Poul Nymark

Gennem årene er der flere gang blevet sat uofficielle rekorder for antallet af ture i træk i de forskellige forlystelser i Fårup Sommerland.

Danmarks største

Men de uofficielle rekorder skulle ændres til officielle i anledningen af, at Fårup Sommerland nu også kan præsentere Danmarks største rutsjebane, Fønix, som er mere end 900 meter lang og har en højde på 40 meter, en topfart på 95 kilometer i timen samt 14 forskellige elementer som loops, drop twists - og er samtidig den rutsjebane med mest oplevelse af vægtløshed.
- Derfor havde vi fredag 10. juni inviteret til rekordforsøg, hvor vores gæster kunne melde sig til en konkurrence og blive trukket ud til at forsøge at sætte rekord i en af vores fem store forlystelser, Lynet, Falken, Orkanen, Saven og Fønix,  så vi kunne få slået rekorderne fast én gang for alle, fortæller marktingkoordinator Karina Nygaard.
- Man skulle begrunde, hvorfor man skulle deltage, og der blev så trukket to deltagere til at gøre forsøget i hver af de fem forlystelser, fortæller hun.

Hele dagen

Og deltagerne havde hele dagen til rådighed fra kl. 10.00 til forlystelserne lukkede kl. 17.00, og det blev udnyttet.
- Der blev sat nye rekorder i alle fem forlystelser, så det var imponerende siger Karina Nygaard.
Hun tilføjer, at der også næste år vil komme en dag med rekordforsøg, da Fårup Sommerland vil gøre det til en ny tradition.


Fakta

De nye rekorder:

  • Lynet: 70 ture i træk på 2 timer og 15 minutter.
  • Falken: 70 ture på 3 timer
  • Orkanen: 164 ture på 5 ½ time
  • Saven: 167 ture fra kl. 10 til 17.
  • Fønix: 110 ture fra kl. 10 til 17.
     

Læs flere nyheder