Sommeravisen er på gaden - og online. Du kan læse Sommeravis 7 her

 

 

http://www.kulturhusetblokhus.dk/showms.asp?menuID=[6797,6888]&z=
Artikel
30-08-2019

Det sker: Bingen i Blokhus truet af lukning

Kunsthåndværkerbutikken ser sig nødsaget til at dreje nøglen om efter uge 42 – men ikke nødvendigvis for altid.

Grundet store finansielle ændringer i lejemål Kunsthåndværkerbutikken Bingen i Blokhus, igennem de seneste 32 år har holdt til huse i, ser kunsthåndværkerforeningen sig desværre nødsaget til at dreje nøglen om, når sæsonen slutter i forbindelse med skolernes efterårsferie i uge 42.  

Ændrede vilkår

Kunsthåndværkerforeningen der består af 15 medlemmer, der laver forskelligt kunsthåndværk lige fra smykker, malerier, keramik, tøj, strik og meget andet kan simpelthen ikke få økonomien til længere at hænge sammen med de ændrede udgifter til husleje.  Talsmand for kunsthåndværkerforeningen, Inge Vejlgaard Nielsen, er enorm ærgerlig over udviklingen. - Det vil virkelig være trist for byen med alle dens turister at en sådan type butik med ægte kunsthåndværk, ikke længere har et eksistensgrundlag i byen, udtaler Inge Vejlgaard Nielsen. - Vi har haft besøg af rigtig mange kunder og sommerhusejere hen over sommeren som har udtrykt ærgrelse over at butikken nok ikke findes når de selv eller deres sommerhusgæster kommer på besøg næste år, uddyber Inge Vejlgaard Nielsen.    

Nye lokaler?

Den eneste mulighed der er tilbage for foreningen er at der findes en anden udlejer i og omkring Blokhus, der ser mere positivt på behovet for en kunsthåndværkerbutik i byen og derved vil støtte op om projektet ved at hjælpe med en rimelig husleje til foreningen.  – Vi er en 6-7 håndværkere som ivrigt ønsker at fortsætte og er allerede på nuværende tidspunkt i dialog med en lokal aktør, men der er ikke nogen endelig udmelding herom, fortæller Inge Vejlgaard Nilsen og uddyber - Skulle dette være tilfældet, at vi finder det rette sted, til den rette husleje, vil Kunsthåndværkerforeningen med glæde tage op til ny overvejelse om foreningen og butikken kan bestå i andre lokaler i eller omkring byen, slutter Inge Vejlgaard Nielsen.

 

 

 

 

  

 

Læs flere nyheder