Sommeravisen er på gaden - og online. Du kan læse Septemberavisen her

 

 

http://www.skulpturparken.dk/showms.asp?menuID=[13996]&z=
Artikel
25-06-2020

Det sker: Bliv testet i sommerlandet

Turister og borgere kan lade sig teste for coronavirus ved en af Region Nordjyllands nye mobile testenheder.
Ingen med symptomer på COVID-19 må møde op ved de mobile teststeder.

Henover sommeren vil det være muligt for både borgere samt inden- og udenlandske turister at lade sig teste for coronavirus flere steder i det nordjyske sommerland. Tidsbestilling er ikke nødvendig og tilbuddet gælder alle personer over 18 år.

Blokhus

Den mobile testenhed kommer til Blokhus, på Springsvandstorvet – ved turistbureauet, mandag den 6. juli, mandag den 27. juli og mandag den 17. august fra kl 09-15. Testningen er rettet mod personer, der ikke udviser symptomer på smitte med COVID-19. - Der er tale om et supplement til eksisterende testfaciliteter. Testcenter Danmark kan allerede pode alle voksne i Thisted, Nørresundby og Hjørring. Men nu intensiveres testindsatsen, og borgere og turister kan derfor også lade sig teste i Blokhus.

I Region Nordjylland

Der er i alt fire mobile testenheder i Region Nordjylland, der med kort varsel opsætter testudstyr på lokationer, hvor der er størst behov for testning. Tiltaget kommer efter at Testcenter Danmark og Sundhedsministeriet har bedt regionen om at åbne mobile testenheder på steder, hvor der enten er langt til eksisterende testfaciliteter eller forventes at være mange folk henover sommeren.

300 om dagen

Du kan følge med i, hvor de mobile testenheder befinder sig på www.rn.dk/coronatest. Testkapaciteten er på omkring 300 personer om dagen, og svaret på testen modtages på sundhed.dk 72 timer, efter at testen er foretaget.

 

Læs flere nyheder