Sommeravisen er på gaden - og online. Du kan læse Septemberavisen her

 

 

http://www.skulpturparken.dk/showms.asp?menuID=[13999]&z=
Artikel
02-08-2019

Det sker: Fortryllende ferieunderholdning

Kartoffelferie, høstferie og efterårsferie – kært barn har mange navne. En ting er dog sikkert. Uge 42 bliver atter en festuge i Blokhus.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Endnu engang blænder Erhvervsforeningen Destination Blokhus op for Danmarks måske fedeste program for efterårsferien. Selvom der for mange er lang tid til, er programmet allerede ved at være færdigt. I løbet af ugen vil der være aktiviteter for hele familien.  

For de små

Det er ingen hemmelighed, at der især er tænkt på børnene i efterårsferiens program. Blandt andet kan børn og barnlige sjæle igen være med til et spændende Snapchat-opgaveløb, slå sig løs i de kreative workshops på Torvet eller prøve lykken til Anderæs på stranden.  Der bliver også ”Grufuld og Jammerlig” papirklipsuge hos Museum for Papirkunst og igen i år kommer Cirkus Charlie og optræder med tricks og cirkuskunstner.

Aktiviteter for hele familien

Bare rolig! Selvom der uden tvivl er fokus på børneaktiviteter, kommer mor og far ikke til at kede sig. Blandt andet vil der traditionen tro være kartoffelløb, hvor hundrede nummererede kartofler fordeles rundt i destinationen. Der vil også mandag d. 14. oktober være Blokhus By Night med bl.a. høstmarked, Havheksen og havets forbandelse – et opgaveløb  og aftenen afsluttes med et smukt fyrværkerishow på Blokhus strand. I år bliver der særligt fotos på kunst til Kunst42, som byder på kunstmarked på Blokhus Torv, hvor der er mulighed for at købe alt fra keramik, glas til drivtømmer til håndlavede smykker.

Ud i naturen

Der vil ugen igennem være rig mulighed for også at udfordre både krop og sind. Stranden vil være omdrejningspunktet, når du traditionen tro har mulighed for at gå i vandet sammen med Søstjernerne. På udvalgte dage vil der også være mulighed for efterfølgende at få en tur i den opstillede sauna på stranden - hvor gusmester Jens Jørgen står klar til at svinge håndklædet. Er du mere til ro og afspænding, kan man i år give sig i kast med Yoga i Kalstrup.  Trænger du til at være ekstra aktiv, kan du drøne en tur afsted på en guidet MTB-tur i Gatewayen i Blokhus Klitplantage eller prøve de populære segways eller Lasergame i skoven. Vil du være klogere på naturen? I Løbet af ugen tilbydes der bl.a. ravjagt med UV-lamper, krible krable tur og Moster Meta og Blokhus monstrene- byvandring for børn.

 

 

 

 

Læs flere nyheder