Novemberavisen er på gaden - og online. Du kan læse avisen her

 

 

https://www.thorkildkristensen.dk/salg-af-bolig/
Artikel
10-07-2020

Det sker: Søstjernerne fejrer jubilæum

I 15 år har de friske søstjerner sprunget i det brusende Vesterhav hver morgen kl. 08.00. Det skal fejres.
Inge Skjoldager på 85 år er én af de morgenbadere, som springer i bølgen blå på Blokhus Strand hver morgen kl. 08.00. Det har hun gjort de sidste knap 10 år.

Tekst: Louise Kande – Foto: Bøjstrup Reklamefoto

I 2015 stod tre gæve kvinder ude på golfbanen i Blokhus og blev enige om, at de gerne ville morgenbade året rundt – men ikke alene. Derfor gik de sammen i vandet og senere kom flere til.

Fundamentet for søstjernerne

Hvem havde troet, at de sidste rester af fundamentet til det ophalerspil, der tidligere blev brugt til at trække fiskernes kuttere op på stranden, også skulle blive fundamentet for Søstjernernes samlingspunkt? Et par hundrede meter syd for nedkørslen til Blokhus Strand og lige uden for sømærket, ligger der en beton klods. Fundamentet har været på stranden i 41 år og skabt fysisk grundlag for Søstjernes samlingspunkt i 15 år. Derfor har betonklodsen også fået navnet Søstjernestenen og med økonomisk håndsrækning fra Sol og Strand bliver det i år også muligt at give stenen sin egen kåbe, så alle bedre kan finde det punkt på stranden, hvor mere end 35 kvinder springer i bølgen blå ud fra, hver morgen kl. 08.00 – nogle om sommeren andre hele året.

15 - års Jubilæum

Martha Dørig var én af de tre kvinder, som startede med at morgenbade på Blokhus Strand. I forbindelse med markeringen af jubilæet den 18. juli, har hun også lavet en jubilæumssang der synges. – Vi har fået tilladelse til, at der må være 100 deltagere. Området indhegnes og vi følger naturligvis reglerne. Formand for Kultur-, fritids og landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune, Helle Bak Andreasen, holder tale kl. 08.00 hvor alle er velkommen til at deltage og fejre Søstjernerne. Badende gæster får champagne, såfremt man springer i bølgen blå fra kl. 8.00, udtaler Birgitte Ravn, der er en del af bestyrelsen og fællesskabet for Søstjernerne.

Hvorfor Søstjernerne

Mogens Jørgensen, bl.a. kendt for ”Mogens kom forbi” på TV2 Nord, har besøgt badenymferne flere gange i løbet af de sidste 15 år. Èn af de første gange, han kom for at lave et interview, spurgte han til foreningens navn. Morgenbaderne vidste ikke lige, hvad de hed, eller skulle hedde, men Mogens var hurtig i replikken og kaldte dem Søstjernerne. Det har de heddet lige siden.

 

Læs flere nyheder