Efterårsferieavisen kan læses her

Læs OPLEVNU 2019 her

 

http://facebook.com/Blokhusskoejtebane
Artikel
08-04-2019

En helt særlig og kanon oplevelse

I år bliver der ekstraordinært mange kanonaffyringer – ikke bare på Blokhus Strand, men også på Torvet i Blokhus. 

Tekst: Louise Kande - Foto: Poul Nymark 

Hver aften, fra lørdag d. 29. juni frem til d. 17. august er der garanti for god underholdning på stranden i Blokhus. Her vil den, over 200 år gamle, Engelske skibskanon nemlig blive affyret på Blokhus strand, af Blokhus Kanonlaug. Kanonen er placeret lidt oppe i klitterne, tæt ved Strandkiosken. Dette er for, at de mange interesserede tilskuere bedre kan se kanonen blive skudt af, og kanonererne får dermed også et endnu bedre overblik over publikum. – I år affyres kanonen næsten hver aften. Der bliver nemlig ikke affyring om torsdagen, hvilket skyldes, at der ofte er sommerkoncerter og dermed mange biler på stranden, og så kan vi ikke skyde forsvarligt af, fortæller Michael Krause, indehaver af Lanternen i Blokhus. 

Hendes Majestæt Dronningen fejres
Tirsdag d. 16. april kl. 16.00 er der et ekstraordinært kanonsalut for Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid, Hendes Majestæt Dronningen, som blev Danmarks Dronning i 1972. H.M. Dronning Margrethe 2. er født den 16. april 1940 på Amalienborg som datter af Kong Frederik 9. og Dronning Ingrid. Blokhus Kanonlaug markerer fødselsdagen med kanon salutering. Det foregår på Blokhus Torv. 

Vil du være kanonér?
Kanonlauget er en veletableret institution i Blokhus. Lauget blev oprettet i 2009. Flere af de nuværende kanonerer har været med i kredsen i hele laugets levetid. Det betyder dog ikke, at personer i Blokhus og Omegn, der måtte have lyst til søge optagelse i Lauget skal holde sig tilbage. Da man omgås krudt og kugler skal man dog naturligvis have en pletfri straffeattest, men interessen for at deltage i fællesskabet og lysten til at give byens turister en oplevelse i et skønt fællesskab omkring kanonen er selvfølgelig det bærende eleement i at søge optagelse. Man er velkommen til at rette henvendelse til kanonlaugets medlemmer og give sin lyst og interesse til kende. Kontakt Michael Krause for yderligere info på tlf.: 20758261.

Læs flere nyheder