Sommeravis 5 er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

https://voresjammerbugt.dk/
Artikel
20-07-2021

Et fristed uden for byens pulserende liv

FOKUS PÅ FORENING: Kirkens Korshær med et fristed på landet til socialt udsatte

Tekst: Martin Frandsen Foto: Presse

Vi kender det alle sammen - følelsen af, at nu kunne det være rart lige at trække stikket i nogle timer eller en dags tid og søge ud til andre omgivelser, hvor der er ro og fred.
Derfor har Kirkens Korshær i Aalborg også et tilbud til sine brugere, som de kalder Gården.
Det er landsted, et stort hus på en stor grund uden for Aalborg, hvor der er højt til himlen og bredde vidder og horisont, fortæller Lea Juhl, leder i Kirkens Korshær i Aalborg.
- Vi kalder det Gården, og stedet skal give mulighed for at komme væk fra det pulserende byliv og ud på landet og opleve et fællesskab, hvor der er ro på, og hvor man oplever, at man kan bidrage med noget, forklarer hun.

Kreative sysler

Gården er et frivilligt arbejdsfællesskab, som har åben fire dage om ugen med plads til op til 14 personer. De socialt udsatte brugere kan stige på bussen ved Kirkens Korshærs varmestue og blive kørt ud til landstedet, hvor de kan producere ting i træ-, metal- eller det kreative værksted.
- Det er træmus samt ting og figurer i glas eller ler, og så er der særligt rift om vores insekthoteller. De er vældig populære, og de er solgt, før de er produceret, fortæller Lea Juhl.
På gården er der også geder og undulater, der skal passes, og der bliver dyrket grøntsager i højbede og i drivhuset.
- Så her kan man også gå og nusse om tingene, eller kan udfolde sine kreative sider og være en del af et fællesskab og bidrage til det, siger Lea Juhl. 

Læs flere nyheder