Sommeravis 2 er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
16-05-2022

Få råd til at fyre dit fyr

Kan du ikke få fjernvarme? Regeringen og Finans Danmark klar med en håndsrækning til de danskere, der vil af med deres olie- og gasfyr.

Tekst og foto: Presse

Danske boligejere, som ikke har udsigt til at få fjernvarme, får adgang til billig finansiering til at skifte til en grøn varmekilde.
Regeringen og Finans Danmark har nemlig indgået et partnerskab, der skal være med til at få flest muligt til at sløjfe deres olie- og gasfyr.

Ingen gebyr

Det betyder, at boligejere får mulighed for lån med lav rente, og de vil slippe for oprettelsesgebyrer og tinglysningsafgift, når de tager lån til at udskifte olie- eller gasfyr til en grøn varmekilde.
- Med partnerskabet skaber vi gode rammer for, at man som helt almindelig dansker kan hjælpe til med, at vi bliver fri af russisk olie og gas, siger erhvervsminister Simon Kollerup.
- Fra regeringens side vil vi droppe tinglysningsafgiften på lån til udskiftning af olie- og gasfyr, og finanssektorens vil bidrage med billige lån, så man kan spare flere tusinde kroner på et lån fx til en varmepumpe. Derfor skal der lyde en stor tak til Finans Danmark. Jeg er glad for, at vi allerede nu kan vise resultater fra regeringens seneste reformudspil, siger han.

Driver omstillingen

Carsten Egeriis, administrerende direktør i Danske Bank og formand for Finans Danmark pointerer, at penge- og realkreditinstitutter er Danmarks finansielle motor.
- Vi har i årevis i samspil med kunderne drevet den bæredygtige omstilling af samfundet fremad via de rette produkter, billig finansiering og kvalificeret rådgivning – ikke mindst når det gælder energirenovering. Med ”fyr dit fyr” sætter bankerne og regeringen nu turbo på den grønne omstilling i tusindvis af danske hjem, og bidrager til at gøre Danmark uafhængig af Rusland, siger han.

Kan mere

Partnerskabet udspringer af regeringens reformudspil Danmark Kan Mere II.
Som foreslået vil regeringen fjerne tinglysningsafgiften på lån til grønne varmekilder. Derudover vil den finansielle sektor ikke tage betaling for at oprette disse lån, ligesom renten på lånene vil være lav.
Rabatten på de grønne lån bliver givet på den måde, at oprettelsesgebyrer og afgifter i forbindelse med lånet bortfalder.
Det betyder, at man som forbruger ikke skal vente på at få pengene tilbage, da de aldrig skal betales.

Læs flere nyheder