Inspiration til oplevelser ved Vesterhavet - for hele familien

Læs Sommeravis 7 her

Artikel
09-02-2018

Feriepartner i Blokhus belønner den gode oplevelse

Har du verdens bedste idé, der gavner områdets mange gæster, turister og lokale? Så skulle du måske kigge lidt nærmere på Feriepartners Oplevelsespulje.

Har du verdens bedste idé, der gavner områdets mange gæster, turister og lokale? Så skulle du måske kigge lidt nærmere på Feriepartners Oplevelsespulje.

Tekst og foto: Lotte Kande

Hos Feriepartner Blokhus går man op i gode oplevelser for både sommerhusejere, gæster og for alle andre, der bor i lokalområdet. Derfor har Feriepartner besluttet at stifte en såkaldt Oplevelsespulje, hvor personer, foreninger eller lokale ildsjæle kan søge om tilskud til at iværksætte initiativer, der kan bidrage til at gøre et besøg i Blokhus til en ekstra god oplevelse.

100.000 kr. til Blokhus

Feriepartner Blokhus uddeler i alt 100.000 kroner i løbet af 2018. Når året er slut, uddeles der desuden i alt 100.000 kr. til de tre bedste projekter i hele Danmark. Denne uddeling, kaldet ”Feriepartnerprisen”, er en samlet pris for alle landets 27 bureauer i Feriepartner-kæden. I alt støttes gode projekter med over en mio. kr. i 2018.

-Vi har skabt denne støttepulje fordi vi ser vigtigheden i, at være medvirkende til at gøre vores feriedestination endnu mere attraktiv overfor vores turister, men også overfor de mange fastboende, udtaler Trine Flindt, bureauleder ved Feriepartner i Blokhus og fortsætter; - for os er det vigtigt at brande vores lokalområde og støtte lokale initiativer, hvad enten det er en ny ”verdens bedste idé” eller en allerede eksisterende, der kunne have brug for en håndsrækning, siger hun.

Et lokalt bureau der støtter lokale initiativer

Palle Holmbech, der er én af partnerne i udlejningsfirmaet, fastslår endvidere, at man med initiativet også ønsker at slå fast, at Feriepartner er et meget lokalt forankret og drevet bureau, der derfor også bakker op om lokale initiationer. – Vi har ved Feriepartner altid støttet relevante aktiviteter og events, forskellen er nu blot, at det synliggøres på en måde, hvor alle kan byde ind. Ved at sikre gode oplevelser for både lokale og turister får vi god sammenhæng mellem vores ambition om dels at være en aktiv del af lokalmiljøet, samtidig med at vi gør noget, der tilgodeser vores gæster og sommerhusejere.

Ét initiativ – to dele

Hele initiativet består af to dele – en uddeling af midler fra de lokale Oplevelsespuljer, som finder sted omkring påske, og så den landsdækkende finale til november. I finalen deltager de bedste lokale puljemodtagere fra alle landets Feriepartner-bureauer.

I forhold til hvilke initiativer der kan opnå støtte oplyser Trine Flindt, at man i udvælgelseskomiteen har fokus på aktiviteter, oplevelser og begivenheder, der øger oplevelsesværdien i lokalområdet. Der findes ikke et facit til den rette oplevelse. Komiteen er åben for alle spændende initiativer og oplyser endvidere, at man i Blokhus afdelingen har valgt, at man min. støtter de udvalgte projekter med kr. 10.000,- for at sikre en vis form for ballast.

Ansøgningsfrist 1. marts

Hvis man har et projekt, man mener kvalificerer sig til støtte, skal man være lidt hurtig ved tasterne, idet fristen for at indsende forslag er 1. marts. Ansøgningsskema kan indhentes på hjemmesiden feriepartner.dk/oplevelsespulje. Feriepartner oplyser at Oplevelsespuljen er ”kommet for at blive” og dermed kan man søge ind til projekter hvert år.  

Læs flere nyheder