Sommeravis 2 er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
16-05-2022

Fjernvarme på vej til Biersted og Nørhalne

Udover Biersted og Nørhalne kommer fjernvarmen også til nye områder i Aabybro

Tekst: Martin Frandsen  Foto: Presse

Som tidligere omtalt kan borgere og virksomheder i Biersted, Nørhalne og Aabybro, der er særligt ramt af de meget høje priser på naturgas, sandsynligvis vælge fjernvarme fra 2023.

En god løsning

Midt i maj 2022 sendte Aabybro Fjernvarme projekter for fjernvarme i Biersted samt på Bispehaven i Aabybro og til erhvervsområdet i den sydlige del af Aabybro til kommunens godkendelse. 
Og Aalborg Forsyning har varslet, at de meget snart kommer med et projekt for fjernvarme til Nørhalne.

Derfor er der godt nyt til borgere, der ønsker fjernvarme som varmekilde.
- Vi er meget glade for, at de to fjernvarmeforsyninger har taget initiativ til at levere fjernvarme til Biersted, Nørhalne og flere områder i Aabybro. Det er rigtig godt for borgernes og virksomhedernes økonomi, og så er det en stor fordel for klimaet at udfase naturgassen, siger formand for teknik- og miljøudvalget Michael Krogsgaard.

Vent på varmen

Projekterne skal godkendes af kommunalbestyrelsen.
Derefter skal anlægsarbejderne færdigprojekteres og sendes i udbud.
- Det kræver en del forarbejde, inden borgerne kan tilbydes fjernvarme. Derfor kan fjernvarmeforsyningen til Biersted og Nørhalne først laves i 2023. Til gengæld kan borgere og virksomheder se frem til lavere energiudgifter fra vinteren 2023-2024 og fremover. Jeg håber, at borgerne og virksomheder kan klare den så længe. Det er i hvert fald vores anbefaling, at man venter på fjernvarmen i stedet for at investere i andre løsninger, udtaler Michael Krogsgaard.

 

Læs flere nyheder