Sankt Hans avisen kan læses her

Læs OPLEVNU 2019 her

 

http://www.skulpturparken.dk
Artikel
08-10-2018

Fortryllende ferieunderholdning for store og små

Efterårsferie i Blokhus 2018: Kartoffelferie, høstferie, efterårsferie – kært barn har mange navne. En ting er dog sikkert: Uge 42 bliver en festuge i Blokhus.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse 

Endnu engang blænder Erhvervsforeningen Destination Blokhus op for Danmarks måske fedeste program for efterårsferien. I løbet af ugen vil der være aktiviteter for hele familien, -uanset om man er til aktiv ferie, kreative udfoldelser, markeder eller sjov og ballade er der noget at komme efter i efterårsferien. Erhvervsforeningen Destination Blokhus har forberedt aktiviteter for store og små, så hele familien kan få uforglemmelige oplevelser med hjem, udtaler Jannie Ratke, eventansvarlig for Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Se programmet her

Kreative workshops og snapchatløb 
Det er ingen hemmelighed, at der især er tænkt på børnene i efterårsferiens program. Blandt andet kan børn og barnlige sjæle være med til et spændende Snapchat-opgaveløb, slå sig løs i de kreative workshops på Torvet eller prøve lykken til Anderæs på stranden. 

Aktiviteter for hele familien
Bare rolig! Selvom der uden tvivl er fokus på børneaktiviteter, kommer mor og far ikke til at kede sig – der er nemlig masser af aktiviteter, hvor hele familien kan få gode oplevelser sammen. Blandt andet vil der traditionen tro være kartoffelløb, hvor hundrede nummererede kartofler fordeles rundt i destinationen. Den, som finder de heldige kartofler, præmieres med flotte gaver. Erhvervsforeningen gentager ligeledes sidste års succes, Drive-in bil bingo på Blokhus Strand. Deltagerne skal her tune ind på den rette radiofrekvens og være klar med bilhornet, hvis de skulle være så heldige at få bingo. Der vil også mandag d. 15. oktober være Blokhus By Night, hvor aftenen afsluttet med et smukt fyrværkerishow på Blokhus strand.

Tasty Tuesday
En anden spændende aktivitet er Tasty-Tuesday, hvor der er fokus på den gode smagsoplevelse. Fra morgenstunden kan familiens yngste dekorere cupcakes i teltet. Her vil der være sukkerstads nok til at tilfredsstille selv de største sukkergrise. Efterfølgende følger de lokale Blokhus-restauratører trop med en "mini mad-messe" under temaet ”Smag på Blokhus”. Her vil der være smagsprøver og information om de respektive spisesteder. Har du en god appetit og elsker søde sager, så vil der også være mulighed for at lade sig kåre til vinder, når Erhvervsforeningen afholder sit førte mesterskab i romkuglespisning. 

Vild med dyr
Der vil blive kaglet i hønsegården og vrinsket i indhegningen, når Blokhus Torv fredag i uge 42 omdannes til et sandt dyrerige. Se hvordan man i gamle dage malkede en ko, få en tur på en hest eller klap en kalv. Der er også hundekunster i kikkerten, når DCH Brønderslev laver minishow og de søde hunde fra Team Førehunde, viser hvordan de assisterer synshandicappede.

Se programmet her

Krop og sind
Der vil ugen igennem være rig mulighed for også at udfordre både krop og sind. Stranden vil være omdrejningspunktet, når du traditionen tro har mulighed for at gå i vandet sammen med morgenbaderne; Søstjernerne, som bader hver morgen kl. 8.00 hele ugen. På udvalgte dage vil der også være mulighed for efterfølgende at få en tur i den opstillede sauna på stranden - hvor gusmester Jens Jørgen står klar til at svinge håndklædet. Trænger du til at være ekstra aktiv, kan du drøne en tur afsted på en guidet MTB-tur i Gatewayen i Blokhus Klitplantage eller tage en løbetur ved Saltum Strand. Der vil også være forskellige efterårsvandringer ugen igennem. Jon Lindberg kendt fra TV-udsendelsen ”Alene i Vildmarken”, inviterer onsdag til Vildmarksdag med kartofler. Her kan der laves alt fra kartoffelchips til kartoffeltryk. Der vil naturligvis også være mulighed for at lære fif til overlevelse i den nordjyske natur. 

Det bliver bestemt ikke kedeligt, at holde efterårsferie i Destination Blokhus

Læs flere nyheder