Septemberavisen er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
03-08-2022

Gode muligheder for sjove lege i vandet – uanset vejret

Inspiration: Varme dage lokker mange mennesker til vandet og gav travlhed for livredderne.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Poul Nymark

Denne uge byder måske ikke på oplagt strandvejr, men vandet er stadig lunt og dejligt, og der er rig mulighed for en god og sjov tur i vandet. Livredderne er på arbejde hver dag og giver gerne gode ideer til, hvordan man kan lege med sine børn i vandet og samtidig lære dem at begå sig bedre i vand.

Sjove vandaktiviteter

- I Danmark er vi omgivet af vand, ligesom vi har mange søer, åer og vandløb. Derfor er det vigtigt, at børn lærer at svømme og begå sig sikkert i vand. Og når man er tryg i vand, følger muligheden for en lang række sjove vandaktiviteter med. Vi har derfor udviklet en række vandøvelser, som man kan lege og have det sjovt med, samtidig med at man får rykket børnenes grænser og gør dem mere modige i vandet, fortæller Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, og fortsætter: - Kig forbi livreddertårnet og tal med livredderne om, hvordan du kan udfordre og udvikle dine børns svømme- og vandfærdigheder. Ved tårnene har vi også skilte med ideer til øvelser og vandlege, og livredderne har et aktivitetshæfte til børnene med forslag til øvelser, afslutter han.

Livreddertårn i Blokhus og Løkken

Frem til d. 17. august, dagligt mellem kl. 10 og 18, skaber TrygFonden Kystlivredning tryghed på udvalgte strande i Danmark, herunder i Blokhus og Løkken.
Tårnene er bemandet med specialuddannede kystlivreddere og er udstyret med blandt andet hjertestartere, rescue boards og førstehjælpsudstyr.

 

Læs flere nyheder