Pinseavisen 2020 kan læses her

 

 

http://
Artikel
10-07-2019

Højtflyvende oplevelser i vente

Søndag d. 25. august fyldes luften over Blokhus med alt fra propelfly, gyrokoptere, veteranfly og hjemmebyggede fly. Der er underholdning for hele familien, når Blokhus Fly-in 2019 afvikles på Blokhus Strand.

Tekst: Louise Kande – Foto: Bøjstrup Reklamefoto


Blokhus Fly-in er mere populært end nogensinde. På trods af, at arrangementet blev aflyst sidste år, grundet vejrforhold, er interessen for at deltage ikke aftaget. Piloter fra hele Danmark efterspørger at få lov til at lande på stranden i Blokhus, og igen i år har arbejdsgruppen bag Fly-in tilmed fået henvendelser fra flere udenlandske piloter. - Det er overvældende, at vi har fået så mange henvendelser igen i år – og stadig får! Blokhus Fly-in oplever, at piloter og flyentusiaster deler deres arrangement mellem hinanden i forskellige Facebookgrupper, og det har skabt en hype omkring Blokhus Fly-in. Piloter fra alle dele af Danmark og fra udlandet kontakter os for at få lov at lande på stranden. Normalt er det en handling, som kræver særlige tilladelser at få lov til at udføre, og derfor er det ekstra spændende at være blandt de udvalgte piloter, udtaler Jannie Ratke, eventansvarlig for Blokhus Fly-in.

Mærk suset
Blokhus Fly-in 2019 indledes, når fem faldskærmsudspringere fra Nordjysk Faldskærmsklub i 4 kilometers højde springer ud for at give publikum et fantastisk show i luften og med stor præcision lander på stranden. På turen ned udfører springerne blandt andet disciplinerne formation og præcision med en nedfart på 200 km/t.

Udstillinger på stranden
I tidsrummet mellem 11.00 og 16.30 vil stranden være fyldt af stadeholdere, som har medbragt forskellige ting, der har relation til luften;  blandt andet besøg fra Forsvarets Air Transport Wing Aalborg, hvor der er mulighed for at få et indblik i forskellige effekter fra hverdagen i Air Transport Wing Aalborg.

Når piloterne er landet på landingsbanen, er der Meet & Greet, hvor publikum kan komme helt tæt på flyene og få en snak med piloterne. Omkring kl. 16.00 gør piloterne sig klar til takeoff, hvor de én efter én atter vil sætte kursen mod de højere luftlag og siger farvel og tak for denne gang.

Praktisk information
Blokhus Fly-in 2019 er et lukket arrangement, hvilket betyder, at det ikke er muligt at deltage som pilot, medmindre det er aftalt med arrangørerne. Arrangørerne bag Blokhus Fly-in 2019 forventer et tilløbsstykke uden lige, så der vil uden tvivl komme mange mennesker til byen – og dermed også mange biler. Billister har mulighed for at benytte sig af nedkørslen ved Saltum for at lette trafikken, men nedkørslen ved Rødhus Strand er spærret af for al gennemkørsel i visse perioder. Tilskuere bør komme i god tid og have en god portion tålmodighed.

Arbejdsgruppen håber på godt faldskærms- og flyvejr, men er nødt til at tage forbehold for vindforholdene. Sikkerheden er altoverskyggende, så hvis vejret ikke arter sig, kan enkelte aktiviteter aflyses.

Læs flere nyheder