Inspiration til oplevelser ved Vesterhavet - for hele familien

Læs Juleavisen 2018 her

http://www.shoegallery-hune.dk/
Artikel
03-08-2018

Højtflyvende oplevelser i vente

Blokhus Fly-In 2018: Søndag d. 26. august fyldes luften over Blokhus med alt fra propelfly, gyrokoptere, veteranfly og hjemmebyggede fly.

Nyhed

Tekst: Mie Møller Nielsen – Foto: Bøjstrup Reklame

Erhvervsforeningen Destination Blokhus kan i samarbejde med VisitJammerbugten byde gæster fra nær og fjern velkommen til Blokhus Fly-in, som søndag d. 26. august afvikles for tredje gang. Blokhus Strand bliver omdrejningspunkt for arrangementet, hvor 20 vidt forskellige fly lander helt tæt på vandkanten.

Blokhus Fly-in får international besøg

Blokhus Fly-in er mere populært end nogensinde! De eftertragtede pladser til Fly-In har været afsat længe, af piloter som har masser af erfaring i luften. Blokhus får besøg af intet mindre end 20 piloter, som alle er meget begejstrede over at have fået muligheden for at deltage. Arbejdsgruppen bag Blokhus Fly-in er imponerede over den store opbakning, de oplever: -Det er overvældende, så mange henvendelser vi har fået i år – og stadig får! Vi oplever, at piloter og flyentusiaster deler vores arrangement mellem hinanden i forskellige Facebookgrupper, og det har skabt en vild hype omkring Blokhus Fly-in. Piloter fra alle dele af Danmark og fra udlandet kontakter os for at få lov at lande på stranden. Normalt er det en handling, som kræver særlige tilladelser at få lov til at udføre, og derfor er det ekstra spændende at være blandt de udvalgte piloter, udtaler Jannie Ratke, som er eventansvarlig for Blokhus Fly-in 2018.

Mærk suset

Blokhus Fly-in 2018 indledes, når ti faldskærmsudspringere fra Nordjysk Faldskærmsklub i 4 kilometers højde springer ud for at give publikum et fantastisk show i luften og med stor præcision lander på stranden med en nedfart på 200 km/t. Som noget nyt i år, vil springerne også udføre en spektakulær disciplin kaldet CRW, hvor tre springere sætter deres skærme sammen i luften og svæver rundt i denne særlige opstilling.

Ombord på Nordjysk Faldskærmklubs fly er også vinderen af Blokhus Fly-in 2018’s store konkurrence om et tandemspring. Indtil den 15. august er det muligt at deltage i konkurrencen på ’blokhus.dk’s Facebookside, hvis man drømmer om at mærket vinden i håret fra 400 kilometers højde.

Udstillinger på stranden

I tidsrummet mellem 11.00 og 16.30 vil stranden være fyldt af stadeholdere, som har medbragt alt mellem himmel og jord, der har en relation til luften. Der vil blandt andet være besøg fra Forsvarets Air Transport Wing Aalborg, hvor der er mulighed for at få et indblik i forskellige effekter fra hverdagen i Air Transport Wing Aalborg.

Praktisk information

Arrangørerne bag Blokhus Fly-in 2018 forventer et tilløbsstykke uden lige, så der vil uden tvivl komme mange mennesker til byen – og dermed også mange biler. Billister har mulighed for at benytte sig af nedkørslen ved Saltum for at lette trafikken, men nedkørslen ved Rødhus Strand er spærret af for al gennemkørsel. Tilskuere bør komme i god tid og have en god portion tålmodighed med i baglommen.

Læs flere nyheder