Septemberavisen er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
14-09-2022

Hundefestival fik fornemt besøg af populær TV-stjerne

SET & SKET: Melvin Kakooza fra tv-udsendelsen "Helt Sort" valgte at optage på Blokhus Hundefestival
Melvin Kakooza fra TV-udsendelsen: Helt Sort optog til program, der sendes 20. oktober 2022

Tekst: Anne Nøhr Ringgren – Foto: Presse

Den nyligt overståede Blokhus Hundefestival var en stor succes, oplyser formand Jens Brandt fra arrangørgruppen.

Hundefestivalen er en fast event hvert år den 2. weekend i september, og nu kan arrangørerne se tilbage på endnu en vellykket begivenhed.

Lørdag lagde kendissen Melvin Kakooza også vejen forbi, for at optage til TV-udsendelsen ”Helt Sort”. De havde søgt på festivaller i Danmark og her poppede Hundefestivalen op, som et bud ud af i alt 8 festivaller, som de ville dække i Danmark.
-De plejer jo at vælge noget, der er lidt atypisk, og derfor blev vi udvalgt. Der findes pt kun 2 hundefestivaller i Danmark, oplyser Jens Brandt.

Melvin kakooza hundefestival

-Han er godt nok en sjov fyr, og vi glæder os til at se det på TV. Han lånte en hund og deltog blandt andet i agility. Bagefter var de til massage og kiggede også rundt til de mange boder med forskelligt udstyr mv.

Helt Sort bliver sendt på TV2 den 20. oktober.

Hundefestival eftertragtet blandt tyskerne

-Vi er meget tilfredse med søgningen til festivalen, og en del gæster kommer mange steder fra - også helt fra Tyskland. Tyskerne booker sig faktisk ind dagen før på campingpladsen i Rødhus, for bare at kunne være med til de 2 dage med hund, fortæller Jens Brandt. Det er vi naturligvis rigtig glade for.

-De synes hele programmet, der er sat op omkring oplevelserne med hund, er rigtig spændende. Det skyldes, at den måde vi begår os med menneskets bedste ven her i Danmark er slet ikke noget man kan på samme måde i Tyskland. Så tyskerne suger til sig af den gode stemning og deltager også meget gerne på de arrangerede gåture.

Hundefestival 2022

Hundefestivalen gør meget for at henvende sig til turisterne, for netop at få dem til at besøge og opleve festivalen.
- Det er helt bevidst arrangeret til at foregå i september, netop for ikke at kollidere og konkurrere med de mange øvrige events, som foregår i de andre måneder, siger Jens. Samtidig har de også allieret sig med feriehusudlejningsbureauet Sol & Strand, som har hovedkontor i Hune ved Blokhus.

-De hjælper os med at promovere festivalen overfor de gæster, der lejer sommerhus. Det er også igennem Fonden Sol & Strand ved Margit og Kjeld, at Hundefestivalen har fået doneret et nyt telt. Her er det sommerhuslejerne, som også har indflydelse på, hvem der skal have støtte, så vi er meget taknemmelige for, at de har betænkt os med støtte til det, fortæller Jens Brandt.

> Læs mere om Fonden Sol & Strand ved Margit og Kjeld

hundefestival Foto: Der var ikke kun oplevelser med hunde. En anden aktivitet var at overvære, når Niels Guldager flåede et rådyr og herefter bød på mad over bål samt sjove historier.

Schweisshunde og skue for børn er populært

Nogle af aktiviteterne med hund var særligt populære og havde ekstra stor søgning blandt publikum.

-Vi havde mange gæster, som var meget tilfredse med vores 2-dages program og aktørerne bag de aktiviteter, som blev tilbudt, var også rigtig gode til at få publikum med. Gæsterne hyggede sig med at opleve de mange programpunkter. Og især skuet omkring børn og hunde var populært, hvor børnene får prøvet noget af sammen med deres bedste ven, siger Jens Brandt. Børnene vokser helt af det.

Samtidig var opvisningerne med Schweiss-hundene eftertragtede. Publikum vil meget gerne se noget særligt, og aktiviteten omkring eftersøgningstjeneste var især populært.

Overskud doneres

Det er ikke ambitionen at tjene penge på festivalen, og derfor doneres overskuddet i 2022 til Dyrenes Beskyttelse. Fremover bliver der hvert år doneret til en organisation, forening eller nogen, der gør noget godt for dyr, afslutter Jens Brandt.

Du kan allerede nu sætte kryds i kalenderen for Blokhus Hundefestival er planlagt til at foregå igen i weekenden den 9. og 10. september 2023.

Læs flere nyheder