Sommeravisen er på gaden - og online. Du kan læse Septemberavisen her

 

 

http://bit.ly/2ZmMIDt
Artikel
04-08-2020

Jammerbugten: Lokale nyheder, kort & godt

Overblik over hvad der er sket den seneste tid – og snigpremiere på hvad der kommer til at ske.
Klitterne mellem Nr. Lyngby og Løkken blev i forrige uge noget af en turistattraktion, da bomtrawleren Sursum Corda UK 172 var grundstødt.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Løkken maritime legeplads

Der er glæde og taknemlighed hos bestyrelsen i Støtteforeningen for Byens Legeplads, som står bag projektet ”Løkkens Maritime Legeplads”. Inden for kort tid er det lykkedes at indsamle mere end 215.000 kroner fra lokale virksomheder, og selv om der endnu er et stykke vej, før budgettet på to millioner kroner er nået, så er foreningens formand, Per Dam, fyldt med optimisme.

Bomtrawler sejlede væk

Efter 7 døgn lykkedes det. - At trække den hollandske bomtrawler “Sursum Corda” UK 172 fri af grunden mellem Nr. Lyngby og Løkken, hvor den kom til at ligge grundstødt i næsten nøjagtig 7 døgn. Det var 2 slæbebåde som hjalp med at trække UK 172 helt fri af grunden og hen over revlerne, så bomtrawleren igen blev flydende.

Åben Byggeplads

Der var Åben Byggeplads på det igangværende byggeprojekt ved Løkken Mole den 4. august. Udviklingskonsulent i Hjørring Kommune, Helle Lyngbak og projektleder i Vennelyst Entreprenør, Peter Daarbak tog gæsterne med på en rundvisning og fortalte om planerne om at styrke sammenhængen mellem by og hav.

Belønnet med hurtigt salg

Halvdelen af de sælgere, der satte sommerhuset til salg i ugerne lige efter den delvise nedlukning af Danmark, fik solgt boligen senest tre måneder senere. Det er væsentlig flere end normalt. Sidste år var det kun tilfældet for knap hver tredje sommerhussælger.

Råvaremarkeder var populære

Hver tirsdag i skolernes sommerferie, frem til den 4. august, kunne man opleve Blokhus Råvaremarked fra kl. 10-14. På trods af flere sikkerhedsforanstaltninger og knap så meget solskin og varme, melder arrangørerne om en fornuftig sæson – hvor gæsterne kunne opleve specialiteter, lækre råvarer og delikatesser fra lokale leverandører.

Lions Genbrug

Lions Hvetbos Loppemarked, i Saltum,  afvikles som en "Genbrugsbutik” med åbent hver lørdag fra kl. 10.00 - 13.00. Der vil kun være plads til 50 personer ad gangen, og der vil være de samme retningslinjer om afstand, brug af håndsprit samt hensyntagen til andre personer, som ved andre salgssteder.

Bliv testet i sommerlandet

Turister og borgere kan lade sig teste for coronavirus ved en af Region Nordjyllands mobile testenheder i Blokhus, på Springsvandstorvet – ved turistbureauet, mandag den 17. august fra kl 09-15. Testningen er rettet mod personer, der ikke udviser symptomer på smitte med COVID-19. - Der er tale om et supplement til eksisterende testfaciliteter.

Læs flere nyheder