St. Bededags- og Kr. Himmelfartsavisen kan læses her

Læs OPLEVNU 2019 her

 

http://www.autodoc.dk/biltilbehoer
Artikel
08-10-2018

KEND DIT LAND

”Kend dit land ” giver danske skoleelever i 4. klasse mulighed for at stifte bekendtskab med Danmarks mangfoldige natur, kultur og historie. Saltum Skole var blandt de udvalgte.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Saltum Skole
”Kend dit land” er et tværministerielt projekt initieret af miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, undervisningsminister Merete Riisager, børne- og socialminister Mai Mercado og kultur- og kirkeminister Mette Bock. 
At kende sit eget land fører til samhørighedsfølelse og fællesskab, giver identitet og bidrager til demokratiet. Kendskab til egen kultur, natur og historie er en god modvægt mod rodløshed og frygt for det fremmede. Hvis Danmark også fremover skal hænge sammen som en kulturel enhed, er det vigtigt, at vi fortsat har en oplevelse af at være ét land beboet af forskellige mennesker, oplyser kulturministeriet. 
Jammerbugt kommune er med

Jammerbugt Kommune er blandt de ni kommuner, som er blevet valgt til en minidannelsesrejse med ”Kend dit land”. Elever fra 4. klasser i kommunen skal i løbet af efteråret på tværs af Danmark for at opleve nye og anderledes steder. Eleverne får blandt andet mulighed for at besøge Nationalmuseet eller Det Kongelige Teater mm. -Det vigtigste i projektet er den almene dannelse. Det er medvirkende til, at eleverne opnår en samhørighedsfornemmelse med resten af Danmark og de kulturinstitutioner, som er vores allesammens. Det Danmark, som til tider kan føles langt væk, når man vokser op i en smuk, stolt vandkantskommune, udtaler formand for Børne- og Familieudvalget i Jammerbugt Kommune, Ulla Flintholm.

Saltum Skole har besøgt København 
Elever fra Saltum Skole er netop hjemvendt fra Hovedstaden med dejlige oplevelser og indtryk i rygsækken. ”Kend dit land” sendte dem bl.a. til Operaen, Nationalmuseet, Experimentariet, Amalienborg og ”Den lille havfrue”. Klasselærer, Anne Knudsen fra Saltum Skoles 4. klasse føler sig meget privilegeret over, at netop Jammerbugt Kommune er blevet udtaget til projektet. - For vores elever handler det især om, at de i højere grad skal kende det Danmark vi alle er en del af, og dermed stifte bekendtskab med dele af Danmarks imponerende natur- og kulturhistorie. Samtidig er vi kommet hjem fra København med et anderledes indblik i og forståelse for, hvad Danmark består af og er bygget på. Det mener jeg fremadrettet vil give vores elever et nyt perspektiv på det, de lærer i klasselokalet, udtaler Anne Knudsen. – Vi har haft en begivenhedsrig tur, hvor alle elever har været topmotiveret og klar på at opleve. Mange af vores unge havde aldrig besøgt København, så bare det at have oplevet Danmarks hovedstad, som de kun kender fra ex. TV, har været en stor berigelse, afslutter hun. 
 

Læs flere nyheder