Septemberavisen er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
20-07-2022

Klar med strategi for flere ladestandere

Jammerbugt har en plan for både borgere og turister.

Tekst og foto: Presse

Danskerne køber flere elbiler, men mange tøver på grund af manglende opladningsmuligheder.
Jammerbugt Kommune ønsker at bakke op om den grønne omstilling ved at sikre, der ikke er mangel på muligheder for opladning af og har derfor udarbejdet en strategi for udrulningen af el-ladeinfrastrukturen – for borgere, der ikke har mulighed for parkering på egen grund, og for kommunens mange turister.


Offentlige bygninger
Kommunerne er omfattet af ladestanderbekendgørelsen og skal derfor opsætte ladestandere ved eksisterende ikke-beboelsesbygninger med mere end 20 parkeringspladser tilknyttet.

I Jammerbugt gælder det 38 kommunale bygninger. El-ladestanderne bliver offentligt tilgængelige og vil bidrage til at dække ladebehovet hos kommunens borgere uden mulighed for parkering på egen grund.

Jammerbugt har netop sendt etablering og drift af ladestandere på de 38 lokaliteter i udbud. Anlægsperioden ventes at starte i august 2022 og vil løbe frem til 1. januar 2025.

For turisterne
Hvert år besøger mange turister Jammerbugt Kommune, og flere turister forventes i fremtiden at komme i elbil.
Derfor har Jammerbugt undersøgt turisternes behov og indleder dialog medprivate aktører i turistområderne om deres incitament til at sætte ladestandere op.

Formand for teknik- og miljøudvalget, Michael Krogsgaard, lægger vægt på, at kommunen forventer, at det private marked i høj grad vil løfte denne opgave.
- Som kommune skal vi drive processen, og ud fra dialogen med de private aktører må vi se på, hvor der skal etableres ladestandere, siger han. Jammbugt Kommune har oprettet en webside på jammerbugt.dk, hvor oplysninger om kommunens arbejde med udrulningen af el-ladeinfrastrukturen er samlet.

 

Læs flere nyheder