Sommeravis 7 er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
07-07-2022

Livredderne er klar til at møde og hjælpe børn og voksne på Blokhus Strand

Frem til medio august vil livredderne være på stranden og ved livreddertårne.

Tekst: Presse – Foto: Poul Nymark

 

De specialuddannede kystlivreddere er også i år til stede på Blokhus Strand med det rød-hvidstribede livreddertårn på Blokhus Strand.
I løbet af sommeren er de klar til at møde børn og voksne på strandene, oplyse om badesikkerhed og holde et vågent øje med badegæsterne i vandet.
Når skolerne lukker ned for sommeren, har livredderne traditionen tro første arbejdsdag på strandene. Frem til 17. august vil livredderne være på Blokhus Strand alle dage fra kl. 10-18.

 

Livredderne holder øje


Når flaget er hejst i tårnet, betyder det, at livredderne er på vagt, og man er altid velkommen til at kigge forbi livredderne for at få en snak eller se deres livredderudstyr.   

- Vi håber, at vejret er med os i år, så alle, der holder ferie herhjemme, og turisterne får de bedste muligheder for at nyde de dejlige badestrande, vi har i Danmark, siger René Højer, projektchef i TrygFonden.
- Livredderne har trænet hele foråret, så de er i topform og glæder sig til at møde badegæsterne og skabe vandglæde i trygge rammer. Man er altid velkommen til at komme forbi livreddertårnet og hilse på livredderne. De fortæller gerne om badeforholdene på stranden, og hvad man skal være særlig opmærksom på, og hvis man har skåret sig på en sten eller blevet brændt af en brandmand, så finder livredderne naturligvis førstehjælpskassen frem og hjælper, siger han.Omgivet af vand

Danmark er omgivet af vand, og mange mennesker bruger vandet aktivt i fritiden. Derfor er det vigtigt at lære at svømme og tilegne sig livredningsfærdigheder, så man kan klare sig i vandet og hjælpe andre i nød.
- Desværre er det kun knap halvdelen af befolkningen, der siger, at de kan svømme 200 meter og dermed er svømmeduelige, og hele 26 pct. har været tæt på at drukne. Vi håber derfor, at livredderne på strandene udover at skabe tryghed for de badende også kan inspirere til, at man lærer at færdes trygt i og ved vandet, siger René Højer.

I 2021 gennemførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 68.365 indsatser, hvoraf de 24 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare.

Fakta

Aktionstal for uge 25 i Blokhus

  • 0 livreddende aktioner
  • 0 førstehjælpsaktioner
  • 1 forebyggende aktion
  • 46 oplysende indsatser

 


 

Læs flere nyheder