Inspiration til oplevelser ved Vesterhavet - for hele familien

Læs Septemberavisen her

Artikel
25-06-2018

Med Shuttle mellem Blokhus og Løkken

Fra den 14. juli og tre uger frem arbejdes der på en Shuttle Bus mellem Blokhus og Løkken, hvor der undervejs formidles lokale fortællinger om områderne, så passagerene får transport og oplevelse i én.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Blokhus-Løkken, som er udpeget som et destinationsudviklingsområde med særligt vækstpotentiale, har en målsætning om at udvikle Blokhus og Løkken til et sammenhængende og attraktivt resortområde. Målet med projektet er blandt andet at øge antallet af overnatninger og skabe flere outdoor-events i områderne. På tværs af Hjørring Kommune og Jammerbugt Kommune arbejdes der inden for tre spor, hvilke er virksomhedssamarbejder, eventkoncepter og fysisk infrastruktur.

Arbejdsgruppen, som står i spidsen for optimering af den fysiske infrastruktur, har siden efteråret 2017 arbejdet med et nyt forsøgsprojekt med en Shuttle Bus. På den måde kan turister og lokale lettere bevæge sig fra Blokhus til Løkken med mulighed for af- og påstigning ved både Saltum og Grønhøj Strand. For at give passagerene en særlig oplevelse er tanken, at der undervejs på ruten vil blive præsenteret lokale fortællinger om områderne, således at turisterne ikke kun kommer fra A til B. Det giver også mulighed for, at man kan gå den ene vej og benytte sig af Shuttle Bussen, når man skal tilbage til ferieboligen.

Blokhus og Løkken er forbundet af den brede, hvide sandstrand, som er omkring 15 kilometer lang. Det unikke ved denne strækning er, at der er færdselsret på stranden hele vejen fra Rødhus i syd til Løkken i nord. Shuttle Bussen kommer til at bestå af en traktor med vogn og kører langs stranden fra den 14. juli til og med den 4. august. Der arbejdes på at oprette tre afgange dagligt fra hver af de to endestationer med stop i henholdsvis Blokhus, Saltum, Grønhøj og Løkken. Prisen for en enkelt billet er 40 kr.

Jammerbugt Kommune og Hjørring Kommune arbejder i øjeblikket på at indhente de nødvendige tilladelser. Læs mere om projektet i næste avis, der udkommer den 3. juli.

FAKTA

Shuttle Bussen kører fra d. 14. juli - 4. august

Shuttle Bussen er en traktor med vogn

Ruten er 15 km og løber langs stranden

Lokalhistorie formidles undervejs

3 afgang dagligt fra de to endestationer

Der er stop undervejs i Blokhus – Saltum – Grønhøj – Løkken

Billetpris: 40 kr. for en enkelt billet.

Læs flere nyheder