Sommeravisen er på gaden - og online. Du kan læse Sommeravis 7 her

 

 

http://blokhus.dk/nyheder.aspx
Artikel
03-07-2020

Midlertidig forhøjelse af bundfradraget og rabat på Kulturoplevelser

Med seneste udspil på corona-hjælpeområdet har en række partier indgået aftale om en sommerpakke, der blandt andet indeholder en midlertidig forhøjelse af bundfradraget samt rabat på kulturoplevelser.
Skulpturparken oplevede en forsigtig start på sæsonen, men ser allerede nu, at sommerpakken fremmer gæsteantal.

Tekst: Louise Kande

Corona-hjælpeområdet udvides løbende. Senest har en række partier indgået aftale om en sommerpakke, der blandt andet indeholder billigere offentlig transport, rabat på kulturoplevelser samt gratis aktiviteter til ældre og en midlertidig forhøjelse af bundfradraget ved udlejning af sommerhuse.

Reglerne for bundfradrag

Du skal betale skat af dine lejeindtægter, hvis du udlejer dit sommerhus eller din feriebolig, og du kan vælge mellem et bundfradrag eller et regnskabsmæssigt fradrag. Du skal kun betale skat af den del af lejeindtægten, som overstiger bundfradraget, og fradraget gælder pr. bolig. Den nye aftale betyder, at bundfradraget hæves fra 41.800 kr. til 60.000 kr. i indkomståret 2020. Tanken er, at det vil være en lempelse for udlejere af sommerhuse, der har lejeindtægter over 41.800 kr. årligt, og vil samtidig øge tilskyndelsen til at udleje sommerhuse i 2020, hvilket kan skabe mere aktivitet og beskæftigelse i sommerhusområdet.

Rabat på kulturoplevelser

Museum for Papirkunst, Skulpturparken Blokhus, Aalborg Zoo og Nordsøen Oceanarium er nogle af de kulturinstitutioner i nærheden, som blandt mange, har tilsluttet sig Kulturministeriets sommerrabatordning som betyder, at entré dags-billetter udbydes til halv pris frem til den 9. august.  Det glæder indehaver af Skulpturparken Blokhus, John Andersen: - Vi jubler. Det er fantastisk, at vi nu fra Kulturministeriet får hjælp til at sætte ekstra gang økonomien i det danske sommerland, og på den måde forhåbentlig kan tiltrække en endnu bredere målgruppe i Skulpturparken, udtaler John Andersen.

Vigtigt at understøtte kulturliv

Skulpturparken havde ellers oplevet en forsigtig start på sæsonen efter genåbningen grundet covid-19. Men ser allerede få uger efter indsatsen, at sommerpakken hjælper på gæsteantal, hvilket er nødvendig for at komme helskindet igennem sæsonen. - Jeg tror allerede nu på, at halveringen af entré sammen med en livligere rejsen rundt i landet booster og giver flere danskere lyst til at gæste Skulpturparken i Blokhus, udtaler John Andersen.

Læs flere nyheder