Novemberavisen er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

https://voresjammerbugt.dk/
Artikel
08-10-2020

Det sker: Museum for Papirkunst åbner ny særudstilling

Den 1.oktober åbnede særudstillingen Designbypaper i Hune

Tekst: Lotte Kande – Foto: Presse

 

Vidste du at papiraffald udgør 15% af danskernes samlede affald og at der hvert år bliver indsamlet mere end 430.000 ton papir til genanvendelse?

Papir kan nemlig bruges igen og igen – faktisk hele 6 - 7 gange. Museum for Papirkunsts nye udstilling Designbypaper, der iværksættes fra den 1. oktober, giver dig et spændende indblik i papirets fantastiske anvendelsesmuligheder.

Papir har momentum i disse tider, hvor et øget bæredygtigt perspektiv er påkrævet og hvor ny teknologi skaber muligheder for at udnytte papirets potentiale.

Designbypaper er et øjebliksbillede af, hvordan papir er blevet anvendt i møbel- og designfremstilling igennem tiderne og hvilken betydning det fabulerende og poetiske materiale har for samtidens designere og ikke mindst, antydninger af hvad design i papir kan bidrage med til fremtidens designscene.

Fremtidens ølflaske

Udstillingen viser en lang række genstande som anvender papir som materiale. For eksempel startede Carlsberg i 2015 udviklingen af en flaske fremstillet af bæredygtigt dyrket træfiber, samme råmateriale som bruges i papirproduktion. Carlsbergs mål er at nå deres ultimative ambition om at skabe en 100% biobaseret flaske uden polymer. I udstillingen kan du se hvordan fremtidens ølflaske ser ud.

Der er også eksempler på designobjekter der kommenterer konceptuelt og kritisk på designfeltet. – både pap og papirmøbler, papir urner, papirlamper, vaskbare papir T-shirts, gratis foldbare papmøbler for børn og meget mere.

Udstillingen Designbypaper har bred publikumsappel og vil overraske og oplyse både store og små; for papiret som materiale har meget mere at byde på end man lige skulle tro.

I Papirværkstedet kan man folde sin indre papirdesigner ud og i Museumsbutikken bugner det med nye spændende produkter fra Japan, Portugal, New York og London –  og alt er selvfølgelig lavet af papir.

 

 

Læs flere nyheder