Inspiration til oplevelser ved Vesterhavet - for hele familien

Læs Septemberavisen her

Artikel
19-06-2018

Nu sendes heksen igen fra Blokhus til Bloksbjerg

Traditionen tro omdannes stranden i Blokhus til en af Danmarks største bålfester, når kalenderen skriver lørdag d. 23. juni.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Erhvervsforeningen Destination Blokhus har i samarbejdet med VisitJammerbugten knoklet for at skabe en Midsommerfest uden lige for både store og små. I år falder Sankt Hans på en lørdag, og derfor har Erhvervsforeningen Destination Blokhus sat alle sejl ind for at skabe en kæmpe strandfest. Festlighederne indledes som altid med Anderæs ved Fiskernes Hus, hvorefter der er mulighed for at bage snobrød og hygge med familien.

Nordsø Festivals 30 års jubilæum

Først på aftenen kan man opleve en musikalsk march ved Mosterøy Skolekorps. Korpset deltager ved Nordsø Festival, som er en tilbagevendende begivenhed i og omkring Blokhus. I år har festivallen 30 års jubilæum, som markeres med denne march fra Torvet til stranden. Tilskuere er velkomne til at følge trop. På stranden afsluttes marchen med en minikoncert.

Ikke et øje tørt, når Tørfisk går på scenen

Aftenens hovedindslag er de populære vestjyske gutter fra Tørfisk. Bandet spiller to sæt – ét før bålet tændes og ét efter – og Tørfisk byder selvfølgelig op til dans med klassikere som "Lugter lidt af Fisk", "Tørfisk" og "VLTJ". Inden Tørfisk går på, starter Jens Varmløse festen som opvarmningskunstner, så scenen er sat til en musikalsk aften i top.

Båltale af Anni G. Walther

Årets båltaler er Anni G. Walther. Anni er en aktiv kvinde, som blandt andet bruger sin tid som foredragsholder og bestyrelsesformand for Ældre Sagen i Aalborg. Derudover har Anni gennem mange år haft en stor betydning for Nordjylland, og hun er kommet meget i Blokhus gennem årene. Derfor er hun den helt rette til at tale for aftenens gæster. Efter talen tændes bålet, og heksen sendes afsted mod Bloksbjerg med fællessang.

- Vi glæder os til et brag af et beach-party og håber, at rigtig mange vil støtte op om arrangementet i Blokhus. Vi anbefaler, at man kommer i god tid, da vi forhåbentlig bliver mange, udtaler Jannie Ratke fra VisitJammerbugten. Byens restauranter holder naturligvis også åbent denne aften, men det er en god idé at reservere bord på forhånd.

 

 

Læs flere nyheder