Inspiration til oplevelser ved Vesterhavet - for hele familien

Læs Septemberavisen her

Artikel
14-05-2018

Ny helikopterbase i Jammerbugten

Ekspertudvalg og Danske Regioner anbefaler, at en ny nordjysk og 4. akutlægehelikopter skal have base i Jammerbugt kommune – hvor vides endnu ikke.
Med en helikopterbase i Jammerbugt kommune, opnås desuden en hensigtsmæssig dækning af den nordvestlige del af Region Midtjylland (Lemvig, Struer og Skive kommuner, samt dele af Holstebro og Viborg ko...

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Når Danmark i 2019 får sin fjerde akutlægehelikopter, skal den stå i Jammerbugt kommune. Det mener Danske Regioner, på baggrund af en indstilling fra Styregruppen for den landsdækkende akutlægehelikopterordning, der har sendt sin anbefaling til Sundheds- og Ældreministeriet.  Af anbefalingerne vurderes det også at den nuværende base i Skive flyttes til Herning, mens helikopteren, der i dag er i Billund, rykkes til Assens og Ringsted kommune bevarer sin ved den nuværende placering på Ringsted Flyveplads. Det skal i den forbindelse fremhæves, at der for Jammerbugt kommune, Herning kommune og Assens kommune er tale om overordnede (på kommuneniveau) anbefalinger. Det vil således kræve en nærmere lokaliseringsanalyse at finde den optimale placering inden for de respektive kommuner.

Det tager tid

Det er endnu uvist hvor akutlægehelikopteren skal have base i Jammerbugt kommune, og uanset om ministeriet tilslutter sig Danske Regioners anbefaling eller ej, tager det tid at etablere en base for helikopteren. Derfor vil Danske Regioner give helikopteren et midlertidigt hjem i Aalborg Lufthavn, hvor den kan flyve fra allerede til januar næste år - og indtil den nye base er klar.

 

 

Læs flere nyheder