Novemberavisen er på gaden - og online. Du kan læse avisen her

 

 

https://youandwine.dk/
Artikel
29-10-2020

Nye centrale p-pladser på vej i Blokhus

Kommunen vil anlægge 24 p-pladser ved byens indkørsel

Tekst og foto: Martin Frandsen

Jammerbugt Kommune vil anlægge 24 nye p-pladser på det grønne areal ved Aalborgvej og Søren Petersvej ved indkørslen til Blokhus.

Ønske om flere pladser
- Når vi kommer til møder i Blokhus, så bliver der altid efterlyst flere p-pladser fra borgerne, fortæller Jens Chr. Golding (S), formand for teknik- og miljøudvalget.
- Nu kommer der flere pladser, og de får en meget central placering i forhold til Blokhus by, Gateway samt Skulpturparken, siger Jens Chr. Golding.

Stadig grønt område
Udvalget frigiver nu de knapt 760.000 kroner, det koster at anlægge pladserne, og arbejdet sættes i gang hurtigst muligt.
- Men der bliver stadig god plads til, at der kan være et stort rekreativt grønt område til petanque og madkurven, understreger Jens hr. Golding.
Desuden bliver pladserne anlagt i græs-armeringssten, så det grønne udseende bevares samtidig med, at p-pladserne bliver markeret.

Betalt til p-fonden
I forbindelse med nybyggerier, også i Blokhus, modtager kommunen indbetalinger til p-fonden fra de bygherrer, som ikke får anlagt tilstrækkeligt med nye p-pladser i forbindelse med nybyggerierne. Indbetalingen er 35.000 kr. per p-plads, men kommunen skal så etablere dem inden for 5 år, ellers skal kommunen betale pengene tilbage. I parkeringsfonden er der indbetalt for 11 pladser, der skal etableres inden 6. januar 2021 samt 13 pladser, der skal etableres inden 17. januar 2022.

Læs flere nyheder