Septemberavisen er på gaden - og online. Du kan læse avisen her 

Artikel
04-08-2022

Oplev noget af vestkystens smukke natur

INSPIRATION: Der er masser af muligheder for at gå på opdagelse i naturen, og her er et udpluk af smukke steder, som du bør besøge.
Svinklovene

Tekst: Anne Nøhr Ringgren - Foto: Poul Nymark/Anne Nøhr Ringgren

Gå på opdagelse i den nordlige vestkystnatur. Området langs Jammerbugten rummer en række smukke natursteder, hvor du kan cykle og vandre på stierne, hygge dig med udendørsoplevelser eller blot opleve den helt enestående udsigt.

Naturoplevelser

Kettrup Bjerge

Kettrup Bjerge ligger mellem Saltum og Grønhøj. Et meget smukt naturområde med flotte landskaber, og for enden af Kettrup Bjerge Vej finder du bunkeren, som du kan gå ind i. Fra toppen er en helt enestående udsigt over Vesterhavet, så langt øjet rækker.

Nols Sø

Et rekreativt naturområde beliggende i Saltum med mulighed for vandreture i det dejlige skovområde. Har du fisketegn, er mulighederne også store. Tag en hjemmesmurt madpakke med, og nyd et par dejlige timer i grønne omgivelser ved Nols Sø eller tag på en vandretur ad Saltumstien (6 km), som går langs den smukke sø, gennem Plantagen og ud i det åbne landskab.

gateway blokhus

Gateway Blokhus

I Gateway Blokhus i Blokhus Klitplantage kan familien nemt tilbringe en hel dag. Her findes blandt andet mountainbikerute, motionssti, flere vandreruter og en naturlegeplads af høj kvalitet. På det store picnicareal kan der nydes medbragt madpakke eller du kan vælge selv at bage dit eget brød over bålet eller i naturbageovnen. Via Brændevejsstien i Blokhus Klitplantage finder du Nørre Sø, hvor der er et udsigtspunkt.

Svinklovene

Fra Svinklovene får du en storslået udsigt over Jammerbugten og det historiske Svinkløv Badehotel. Naturen danner også ramme om TV-optagelser til TV2-serien Badehotellet. Området er sammen med Fosdalen udvalgt til at være en del af Danmarks Naturkanon, som er de 15 smukkeste steder i Danmark. Fra P-pladsen ved Svinklovene kan du gå en rundtur på ca. 5 km, hvor stien går langs toppen af Lien skrænten hen mod Svinkløv Badehotel og retur nedenfor skrænten tilbage til Svinklovene.

Fosdalen

Fosdalen

Fosdalen er et kendt udflugtssted og et meget smukt naturområde. Fra P-pladsen ved Lerup Kirke kan du gå ned gennem dalen og fortsætte ad ruten ud på toppen af Lien skrænten, hvor der er en enestående udsigt over Vesterhavet. Er du i vandrehumør, så er det muligt at vandre på Tranum- Fosdal ruten, som er en rundtur på 11 km med start fra Tranum Skovlegeplads.

Lille Norge

Lille Norge er beliggende i et af de smukkeste naturområder mellem Saltum strand og Kettrup Bjerge, i et kuperet terræn ved hav og klitplantage. Lille Norge er stejl smeltevandsdal, der er skåret ned i en skrænt af ler, som overlejres af sand, der er indbragt af vand og vind. Navnet ”Lille Norge” kommer ifølge overleveringen fra en norsk kaptajn, der havde hjemve og kunne se en afglans af de norske fjelde i de stejle skrænter i Lille Norge. Hele dalen er naturfredet.

TIP!

For at finde Lille Norge skal du køre ad Ejerstedvej og P. Ejerstedgaardsvej hvorfra der er en vej til højre mod Lille Norge.

 

 

Læs flere nyheder