Sommeravisen er på gaden - og online. Du kan læse Sommeravis 7 her

 

 

http://
Artikel
04-10-2019

Perimeter sti rundt om Saltum by

Saltum by har fået 990.000 kr. ved Byfornyelseslovens forsøgspulje til etablering af en sti rundt om Saltum. Puljen er søgt af Jammerbugt Kommune, som torsdag d. 3. oktober havde indkaldt byens borger og foreninger til en borgerworkshop.
Kommende sti rundt om byen har også til formål at sammenkoble byen med den helt særlige natur der er omkring Saltum by.

Tekst: Merete Fuglsang – Foto: Blokhus avis

Formålet med stien omkring Saltum by, er at sammenkoble byen med den omkringliggende natur. Omkring byen findes der nemlig en helt særlig natur og stor variation af naturtyper. Mulighederne og ønsker til stien blev drøftet torsdag den 3. oktober, til en borgerworkshop – indkaldt af Jammerbugt kommune.

Stor interesse for projektet
Der dukkede mange borgere op som viste stor interesse og behov for den kommende sti.
Jens Kristian Golding, formand for Teknik og Miljø, bød velkommen og sagde at kommende stiprojekt understøtter den positive udvikling der er i Saltum. Mange foreninger bl.a. DRØN i Saltum har tilført byen udvikling, og byens natur- og outdoor tema og Saltum skoles profil, som Udeskole, falder også godt i tråd med stiudvikling.

Mange ideer til kommende sti
De mange deltagere blev sat i gang med gruppearbejde: Hvor skal den gå? Hvad vil vi gerne vise frem og se på turen? Snakken gik godt ved bordene, ønsker blev drøftet, og der blev indtegnet muligheder for kommende sti.  Deltagerne var meget enige om at området ved Nols Sø og de to natursmukke områder med Dalene var højt prioriteret – således den kommende sti skal omkring disse områder. Evt. en bro, for at krydse Nols Sø, var også et ønske. Fysiske anlæg mindst 3 steder på stien er også et krav fra Fonden, så der blev luftet en ide om et udsigtspunkt vest for Saltum.

Arbejdsgruppe arbejder videre

De mange forslag blev nedfældet og arbejdsgruppen bag har nu mere materiale - der alle trækker i arbejdstøjet for at skaffe mere finansiering og tage beslutninger om, hvor stien og anlæg på stien skal placeres. Stien/projektet skal være færdig ved udgangen af 2020.

Læs flere nyheder